Noční loupež
Typ:
film
Žánr:
komedie, kriminální
Délka:
101 min
Země:
USA, 2002
Pokud všechno půjde podle plánu, Ben McGewen (Seann William Scott) večer poprvé a naposled podnikne velkou bankovní loupež. Dvacetiletý podvodníček a nadšený divák kanálu Discovery ovšem musí zároveň vystoupit v nočním klubu Lucky Dragon, protože...

Popis

Pokud všechno půjde podle plánu, Ben McGewen (Seann William Scott) večer poprvé a naposled podnikne velkou bankovní loupež. Dvacetiletý podvodníček a nadšený divák kanálu Discovery ovšem musí zároveň vystoupit v nočním klubu Lucky Dragon, protože dotyčná banka stojí hned vedle.

A co tam vlastně chce ukrást? Sošku legendárního čínského bůžka Chu-Jung, díky níž splatí dluh ve výši čtvrt milionu dolarů, který jeho bratr udělal u šéfa irské mafie Gregoryho (Lou Diamond Philips). Ben proto utvořil team, který by měl nesnadnou fušku zvládnout. Patří do něj jeho nejlepší kamarád Rikky Simms (Timm Sharp), inženýrka přes software Betsy Shin (Suzy Nakamuraová), expert na pyrotechniku Jake Nealson (John Crye) a Jeffrey Jay (Jeffrey Breen), černá ovce rodinné společnosti Pinkerton Safe. Mají sedm hodin na to, aby z klubového skladiště pronikli do banky a poté, co vyřadí z činnosti alarm, se Ben musí objevit na jevišti.

Pokud ovšem půjde všechno podle plánu. Jenže první z mnoha komplikací na sebe nenechá dlouho čekat... Tento film je debutem scenáristické a režisérské dvojice Drew Daywaltová a David Schneider. Dvacetiletý podvodníček Ben má před sebou první velkou loupež – aby zaplatil bratrův dluh u mafiánského bosse, musí ukrást z banky, sousedící s nočním klubem, vzácnou čínskou sošku. Plán je sice dobrý a tým kamarádů také, jenže situace se začíná komplikovat.