Držitelka ceny Emmy® a nominace na Oscara® Oprah Winfrey hraje hlavní roli ve filmu z produkce HBO Films, který je inspirován kritiky uznávaným stejnojmenným bestsellerem spisovatelky Rebeccy Skloot. Snímek vypráví skutečný příběh Afroameričanky,...

Popis

Držitelka ceny Emmy® a nominace na Oscara® Oprah Winfrey hraje hlavní roli ve filmu z produkce HBO Films, který je inspirován kritiky uznávaným stejnojmenným bestsellerem spisovatelky Rebeccy Skloot. Snímek vypráví skutečný příběh Afroameričanky, která se stala nedobrovolnou dárkyní HeLa buněk, díky nimž byla vyvinuta první nesmrtelná buněčná kultura.

Film vyprávěný očima Henriettiny dcery Deborah Lacksové (Oprah Winfrey) zachycuje její neúnavnou snahu dozvědět se co nejvíc informací o matce, kterou nikdy nepoznala, a pochopit, jak neoprávněné využívání rakovinových buněk Lacksové vedlo v roce 1951 k nebývalému lékařskému objevu, který změnil bezpočet životů a tvář medicíny jednou provždy. Je to příběh o aroganci lékařů a jejich úspěchu, o rasových předsudcích, chudobě a přátelství mezi těmi nejnesourodějšími lidmi.