Hlavní postavou je vynikající hasič a pilot Pete Sandich, který je ve svém oboru legendou, miluje sympatickou Dorindu Durstonovou a a všichni, včetně jeho přítele Ala ho považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje....

Popis

Hlavní postavou je vynikající hasič a pilot Pete Sandich, který je ve svém oboru legendou, miluje sympatickou Dorindu Durstonovou a a všichni, včetně jeho přítele Ala ho považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorinsou se Pete neustále přou o její touze létat a také o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že zanechá riskantní práce. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se Al dostane se svým strojem do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Petovi se zjeví anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která Peta posílá zpět na Zemi, aby pomohl mladému pilotovi Tedu Bakerovi a také zbavil smutku svou lásku Dorindu, což se zdá zpočátku velmi obtížné, protože ho nikdo nevidí a dokonce ani neslyší.

Během bouřky, kdy Pete doprovází Teda na jinak běžném letu, je mladý pilot nucen přistát a setká se s tulákem, který jediný je schopen Petea slyšet a tak spolu mohou oba piloti jeho prostřednictvím komunikovat. Pete začne Teda učit tajům svého leteckého umění a s nevolí sleduje jak se mladý pilot dvoří jeho lásce Dorindě. Žena ho zpočátku odmítá protože nemůže zapomenout na Peta, ale jak mladý pilot od svého učitelé získává stále více jeho vlastností, pomalu si získává její náklonnost.

Když pak zachrání řidiče školního autobusu, získá si její sympatie. Opět se objevuje Hap, aby Peta upozornila, že jeho život již vypršel a žárlit na lásku Teda a Dorindy není namístě. Přesto mu dává poslední příležitost rozloučit se s ženou svého srdce. Jenže právě v tom okamžiku vypukne velký lesní požár a do vzduchu vzlétá nejen Ted, ale také Dorinda, která se přes své schopnosti ocitne ve smrtelně nebezpečné situaci, velmi podobné té, která se stala osudná Peteovi.