Seriál Navy NCIS vypráví o každodenní práci týmu speciálních agentů, který musí vyřešit jakýkoliv zločin týkající se zaměstnanců vojenských námořních sil. A to i bez ohledu na jejich hodnost a postavení. Seriál vznikl díky obrovské úspěšnosti...

Popis

Seriál Navy NCIS vypráví o každodenní práci týmu speciálních agentů, který musí vyřešit jakýkoliv zločin týkající se zaměstnanců vojenských námořních sil. A to i bez ohledu na jejich hodnost a postavení.

Seriál vznikl díky obrovské úspěšnosti JAG, svého předchůdce ze stejného prostředí. Začal se natáčet jako jeho volné pokračování na objednávku televize CBS. Tým NCIS (Námořní kriminální vyšetřovací služba) vede nadaný speciální agent vyšetřovatel Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), který operuje se svými kolegy mimo jakýkoli armádní řetězec velení. Jeho úkolem je objasňování všech zločinů od vražd přes špionáž až po včasné odhalování plánů teroristů.

Hvězdou mezi podřízenými je bezesporu zvláštní agent Anthony DiNozzo (Michael Weatherly), který dřív pracoval jako detektiv oddělení vražd. Má skvělý instinkt a perfektní schopnosti pro práci na ulici. K ruce má sexy agentku Kate Todd (Sasha Alexander), jež mu svými půvaby pořádně zamotala hlavu, a odbornici na forenzní metody vyšetřování Abby Sciuto (Pauley Perrette), která svým stylem vystupování a oblékání spíš připomíná dámu z lepší společnosti. Nováčkem týmu je zvláštní agent Timothy McGee (Sean Murray), počítačový génius, který musí pod Gibbsovým vedením prokázat své schopnosti. Agenti se však neobejdou ani bez nepostradatelného doktora "Duckyho" Mallarda (David McCallum), který všechno ví a všechno viděl.

Ve třetí sérii přibyde do týmu styčná důstojnice Mossadu, Ziva David (Cote de Pablo), která své zabijácké pudy neskrývá a se zločinci vždy zatočí. Nová ředitelka Jenny Shepard (Lauren Holly) se snaží Gibbsův tým alespoň trochu umírnit a vždy vyžehlí jejich problémy s médii.