Na domácí půdě
Typ:
film
Žánr:
drama, sportovní
Délka:
104 min
Země:
USA, 2007
Sedmnáctiletý Robert obdivuje domácí basketbalový tým Riverton Giants, v němž hraje jeho nejlepší kamarád Matt. Ten ho však přemluví, aby se podílel na okradení drogového dealera, a tím se všechno změní. Stejně jako každý v Rivertonu ve státě...

Popis

Sedmnáctiletý Robert obdivuje domácí basketbalový tým Riverton Giants, v němž hraje jeho nejlepší kamarád Matt. Ten ho však přemluví, aby se podílel na okradení drogového dealera, a tím se všechno změní.

Stejně jako každý v Rivertonu ve státě Indiana i sedmnáctiletý Robert „Gar“ Gartland obdivuje domácí basketbalový tým Riverton Giants. Jeho nejlepší kamarád Matt Morrison je hvězdou obrany a miláčkem celého města. Jednou ale Matt přemluví Gara, aby se podílel na okradení bezvýznamného drogového dealera. Situace se však zvrtne a Gar stojí před problémem jak vyřešit prekérní situaci se šampionátem a zároveň zachránit Mattovu budoucnost. V Indianě totiž středoškolský basketbal není jen sportem, ale životním posláním. Gar věří, že Matt by neudělal nic špatného a dodává svému nejlepšímu příteli odvahu. Ale když se zamiluje do Bridgette, která stojí mimo basketbalové třeštění, postupně poznává, jaký je rozdíl mezi hrdinou a přítelem, smíří se s lidskou falší a podívá se nejen na své rodné město ale i sám na sebe jinýma očima. V hlavních rolích hrají Haley Joel Osment, Ryan Merriman a Danielle Panabakerová, režie dramatu ze sportovního prostředí se ujal Rusty Gorman.