Seriál Myšlenky zločince, vypráví o elitním týmu analytiků FBI, kteří sestavují osobnostní profily masových vrahů a snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. Hvězdami tohoto...

Popis

Seriál Myšlenky zločince, vypráví o elitním týmu analytiků FBI, kteří sestavují osobnostní profily masových vrahů a snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům.

Hvězdami tohoto psychologického seriálu jsou osvědčení televizní herci Mandy Patinkin, Thomas Gibson, Lola Glaudini, Shemar Moore, začínající Matthew Gray Gubler a půvabná blondýnka A.J. Cook.

Jakmile se ukáže, že kriminální případ by se mohl týkat masového vraha, FBI se ihned obrátí na jednotku Behavioral Analysis Unit v Quanticu. Zatímco řadoví detektivové při vyšetřování zločinu hledají důkazy a usvědčující materiály, tento tým zkoumá způsob chování a myšlení zločinců, aby se zúžil počet podezřelých. Jsou to lovci, kteří postupují z nitra napovrch – nezabývají se zkoumáním důkazů v laboratoři, ale studují chování podezřelých nejen v souvislosti se spáchaným činem, ale také tam, kde žijí a pracují. Proto, aby odhalili způsob, jakým přemýšlejí.

Šéfem týmu je zvláštní agent Jason Gideon (Patinkin), špičkový analytik FBI. Mezi jeho spolupracovníky patří: zvláštní agent dr. Spencer Reid (Gubler), nepochopený génius, jehož sociální IQ je tak nízké jak vysoké je jeho IQ intelektuální; zvláštní agent Aaaron Hotch (Thomas), muž se smyslem pro rodinu, který dokáže z lidí dostat pravdu a odhalit jejich tajemství; zvláštní agent Derek Morgan (Moore), expert na zločiny z posedlosti, a agentka Elle Greenwayová (Glaudiniová). Ta se věnuje sexuálním zločinům a její motivací je nevyřešené znásilnění, které sama před lety prožila.

Každý člen týmu přichází s vlastním okruhem expertíz, které přesně vymezují útočníkovy motivace a určují emocionální impulsy, které mohou odstartovat další zločin.
Výkonnými producenty seriálu Myšlenky zločince, který natočila Touchstone Television ve spojení s Paramount Network Television, jsou Mark Gordon a Ed Bernero, jako spoluproducenti se na výrobě podíleli Jeff Davis a Deborah Speraová.