Díky mezinárodnímu castingu, kterého se zúčastnilo více než tisíc mladých herců z různých koutů USA, Kanady a Velké Británie, budou představeny tři mladé nastupující hvězdy muzikálové scény: Matt Prokop, Justin Martin a Jemma McKenzie-Brownová....

Popis

Díky mezinárodnímu castingu, kterého se zúčastnilo více než tisíc mladých herců z různých koutů USA, Kanady a Velké Británie, budou představeny tři mladé nastupující hvězdy muzikálové scény: Matt Prokop, Justin Martin a Jemma McKenzie-Brownová.
V připravovaném filmu Walt Disney Pictures "Muzikál ze střední 3", jehož podtitul v originále zní "Senior Years", byli herci obsazeni do rolí starších studentů říkajících si Wildcats.

Tři nové tváře
Trojice hvězdných nováčků rozšíří herecké obsazení předchozích dvou filmů, a tak se opět můžeme těšit na již známé tváře: Zac Efron, Vanessa Hudgensová, Ashley Tisdaleová, Lucas Grabeel, Corbin Bleu a Monique Colemanová. Natáčení zbrusu nového filmu začíná již koncem tohoto měsíce pod režijním vedením Kennyho Ortegy, jenž je podepsán pod oběma předchozími snímky pro Disney Channel.

Ortega k přípravám třetího filmu říká: "V báječném scénáři Petera Barsocchiniho přibyly tři nové postavy. Tak jsme zorganizovali masivní casting napříč severní Amerikou a Anglií, abychom našli ty správné mladé herce. A jsme si jisti, že s těmito talentovanými umělci přichází do našeho třetího filmu ze střední školy East High spousta humoru, překvapení, nová zápletka a skvělá muzikálová zábava. Jemma je jednou z mnoha mladých hereček, které jsme potkali v Londýně. Zapůsobila na nás svými pěveckými a tanečními výkony a navíc je ohromně bezprostřední a spontánní. Matt má úžasné osobní kouzlo a výrazný smysl pro humor. A Justin je osobnost se silným charismatem a k tomu je ještě skvělý komediální herec, který umí velmi dobře tančit."

První dva díly měly celosvětový úspěch
"Muzikál ze střední" měl na americkém televizním kanálu Disney Channel premiéru v lednu 2006 a rázem se stal nejsledovanějším filmem této stanice. Celosvětově se krátce nato zařadil mezi divácké hity, když byl odvysílán dalšími 27 televizními stanicemi. Dohromady jej vidělo na 250 milionů diváků ve více než 20 jazykových verzích a ve 100 zemích světa včetně Čínské lidové republiky. Soundtrack k filmu dosáhl v roce 2006 na první příčku americké hitparády a ve stejném roce se stal nejprodávanějším televizním filmem na DVD.

Druhý a právě připravovaný třetí film tedy navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny.

"Muzikál ze střední 3" nám ukazuje studentské "mazáky" Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.