Jess Aarons je outsiderem ve škole i doma. Celé léto trénoval, aby se stal ve škole tím nejrychlejším běžcem, ale jeho cíl je neočekávaně zmařen nově příchozí dívkou, Leslie Burkeovou, která soutěží jen v „chlapeckých kategoriích“ a vyhrává....

Popis

Jess Aarons je outsiderem ve škole i doma. Celé léto trénoval, aby se stal ve škole tím nejrychlejším běžcem, ale jeho cíl je neočekávaně zmařen nově příchozí dívkou, Leslie Burkeovou, která soutěží jen v „chlapeckých kategoriích“ a vyhrává. Navzdory jejich nepříjemnému seznámení se ti dva rychle stanou nejlepšími kamarády. Leslie ráda vypráví příběhy plné fantazie a kouzel. Jess je rád kreslí. Leslie otevře Jessovi nový svět představ a společně vytvoří utajenou zemi Terabithii, kouzelné místo, do kterého je možné vstoupit pouze přehoupnutím se na starém laně přes potok v lesích blízko jejich domova. Tam oba vládnou, bojují proti zlu a kují pikle proti školním rváčům. Díky přátelství s Leslie se Jess mění k lepšímu.

Svět Terabithie – plný úžasných a záhadných stvoření, paláců a překrásných lesů – byl natočen podle světoznámé knihy Most do země Terabithia spisovatelky Katherine Patersonové.