Moje superbejvalka
Typ:
film
Žánr:
thriller, komedie, drama, sci-fi, romantický, kriminální
Délka:
96 min
Motto:
On jí zlomil srdce. Ona jemu všechno.
Země:
USA, 2006
Rozpad vztahu nebývá lehký ani pro jednu ze znesvářených stran, ale v některých případech může být přímo nebezpečný. V nové komedii Ivana Reitmana MOJE SUPERBEJVALKA Matt Saunders (Luke Wilson) konečně najde ideální přítelkyni - krásnou Jenny...

Popis

Rozpad vztahu nebývá lehký ani pro jednu ze znesvářených stran, ale v některých případech může být přímo nebezpečný. V nové komedii Ivana Reitmana MOJE SUPERBEJVALKA Matt Saunders (Luke Wilson) konečně najde ideální přítelkyni - krásnou Jenny Johnson (Uma Thurman), která je shodou okolností také superhrdinkou G-Girl. Když ale jeho zdánlivě perfektní přítelkyně začne být příliš majetnická, rozhodne se ze vztahu vycouvat.

Jak se ale rozejdete s přítelkyní, která umí létat, dokáže zvedat auta a pouhým pohledem propaluje ocel? Jakmile se Jenny/G-Girl dozví, že Matt navázal romantický vztah se svou spolupracovnicí Hannah Lewis (Anna Faris), rozpoutá s pomocí svých superschopností peklo, na které Matt jen tak nezapomene. Matt zlomil Jenny srdce. Ona chce jemu zlomit všechno. Ivan Reitman patří k nejúspěšnějším komediálním režisérům všech dob. Do jeho obsáhlého režijního portfolia patří takové hity jako oba díly Krotitelů duchů, Dvojčata, Policajt ze školky nebo Junior.

Ve svém nejnovějším filmu se pokusil přistoupit k tomuto žánru neotřelým způsobem. "Nebylo to lehké," říká Reitman. "Už jsme tu měli spoustu komedií s romantickými prvky a většina z nich jede podle klasické šablony: Chlapec potká dívku, zamilují se do sebe, následně ji na chvíli ztratí a nakonec se znovu dají dohromady." Originální myšlenku nakonec našel ve scénáři Dona Payneho, dlouholetého scénáristy seriálu Simpsonovi, na kterém se podílí také jako vedoucí výroby. "Přestože je hlavní ženská postava superhrdinkou, Donův scénář nebyl z kategorie komiksů," říká Reitman. "Tohle není film o superhrdinech. Je to komedie ukotvená v realitě. Film vám má rozhodně co nabídnout i v případě, že nemáte komiksy nebo filmy o superhrdinech zrovna v lásce. Dialogy, které Don napsal, byly přirozené, moderní, břitké - a vtipné."