Profesor Dreiden se cítí osamělý, neboť ho děti, které jsou u něho na víkend, přehlížejí a nekomunikují s ním. Potřebuje si s někým promluvit, zatelefonuje tedy své bývalé přítelkyni Julianě. Juliana žije s žárlivým Jürgenem, který po vyslechnutí...

Popis

Profesor Dreiden se cítí osamělý, neboť ho děti, které jsou u něho na víkend, přehlížejí a nekomunikují s ním. Potřebuje si s někým promluvit, zatelefonuje tedy své bývalé přítelkyni Julianě. Juliana žije s žárlivým Jürgenem, který po vyslechnutí telefonátu nasedne rozčileně do auta a jede za Dreidenem. Před Dreidenovým domem je zastřelen, aniž by stačil vystoupit z auta. Profesor Dreiden zavolá policii a přítele, soudního lékaře Boerna.

Vyšetřováním je pověřen vrchní komisař Thiel, který není nadšen Boerneovou přítomností, přesto ho nechá zapojit se do vyšetřování. Pro komisaře Thiela je hlavním podezřelým Dreiden, proto u něho provedou domovní prohlídku. V koši na prádlo naleznou zbraň, totožnou se zbraní, kterou byl zabit Julianin druh Jürgen. Dreidena zatknou, ale profesor Boerne zpochybňuje předložené důkazy a Thiel si uvědomí jejich nedostatečnost. Musí pátrat dál, Dreiden patrně hledaným viníkem není.