Hlavní hrdinkou tohoto filmu je jednatřicetiletá servírka Maggie, která má svůj velký sen. Chce se stát boxerkou. Začne tedy chodit do tělocvičny a snaží se přesvědčit stárnoucího trenéra a majitele tělocvičny Frankieho Dunna, aby jí pomohl...

Popis

Hlavní hrdinkou tohoto filmu je jednatřicetiletá servírka Maggie, která má svůj velký sen. Chce se stát boxerkou. Začne tedy chodit do tělocvičny a snaží se přesvědčit stárnoucího trenéra a majitele tělocvičny Frankieho Dunna, aby jí pomohl splnit sen. Tento dobrý trenér ovšem nabídku několikrát odmítá, že Maggie je moc stará a navíc, je přece žena! Maggie nakonec přece jen Frankieho přemluví a pod jeho pevnou rukou se z ní stává nepřekonatelná a všemi obávaná šampionka, která své soupeřky knockoutuje hned v prvním kole.

Získává přezdívku "Mokušle" a Frankie ji konečně začne brát nejen jako boxerku, ale hlavně jako skvělou ženskou. Frankie musí podplácet ostatní trenéry, aby měla Maggie pořádné soupeře. Poté zariskuje a přesune ji do těžší váhy, aby Maggie opět potvrdila, že je opravdová boxerka.

Za půl druhého roku se Mokušle ocitá na mistrovství světa proti nikdy neporažené německé Modré medvědici. Začíná boj, ve kterém je Maggie ošklivě poraněna: po konci druhého kola, kdy je Maggie otočena k soupeřce zády ji Němka praští a Maggie ošklivě padá a zlomí si obratel o nachystanou stoličku. Je odvážena do nemocnice. Poté mají věci rychlý spád: (nečtěte dál, pokud nechcete znát konec!)

Maggie leží pouze na lůžku, musí mít přístroje k dýchání napojené přímo do krku, o několik dní později ji amputují nohu. Frankie chodí stále za Maggie do nemocnice, ošetřuje jí proleženiny po celém těle. Chce-li Maggie na vozík, musí se několik hodin předem připravit.

Bývalá servírka tohle nevydrží a žádá Frankieho, aby ji zabil. Ten ovšem se slzami v očích odmítá. Maggie si následující noc překousne jazyk. Doktoři ji zachránili. Další noc se pokus o sebevraždu opakuje. Doktoři jsou ovšem vždy připraveni.

Frankie nevydrží tlak a splní poslední přání své šampionky: vypne dýchací přístroje, píchá injekci adrenalinu, jež by zabila i koně a prozrazuje Maggie, že Mokušle znamená "Můj miláček". Od té doby Frankieho nikdo neviděl. Snad se schovával v jedné kavárně, kterou s Maggie párkrát navštívili a kde dávali opravdovou čokoládovou polevu na koblihy.

Mimo tohle hlavní téma jsou ve filmu naznačeny i vedlejší příběhy různých hráčů či samotných hlavních postav. Maggie se snaží zavděčit rodině a kupuje jim za vydělané peníze dům. Ti dům přijmou ne s příliš velkým vděkem, ale zato s hořkou poznámkou, že se jí všichni vysmívají za to, že je boxerka. Poté v nemocnici chtějí, aby podepsala smlouvu, která říká, že se budou starat o její peníze. Maggie rodinu vyhazuje. Už bez slz.

Frankie má nevyřešené problémy s dcerou a posílá jí tak dopisy, které se vždy vrací neotevřené zpět. Mimoto provokuje místního faráře - to jsou snad jediné záběry, u kterých se opravdu zasmějete. Frankie měl ještě před Maggie jednoho velkého šampiona, který ho ovšem opustil a přešel ke konkurenci.

V tělocvičně je starý "kotelník". Bývalý šampion-boxer, co Maggie v začátcích pomáhá. Vyhrál 109 zápasů, při stodesátém přišel o oko. Ovšem ten svůj stodesátý zápas si dokončí, a to při potyčce v tělocvičně, kdy pomůže jednomu mladíkovi od šikany ostatních cvičících. Právě tento mladík je slabý, duševně zaostalý(zřejmě) a přesto se nevzdává svého snu. I když všichni okolo vědí, že zůstane nenaplněn, někteří mu pomáhají (se smíchem skrze slzy).

Film se mi velice líbil, konec dojme úplně každého. Je o tom, jak je krásný pocit splnit sen a to za jakoukoli cenu.


Autor: uživatel magalenha