Thomas Löwe je kuchař tělem i duší a nutno dodat, že kuchař vynikající. Jeho světem je kuchyně a kuchyně je jeho světem, protože nic pro něj v životě není důležitější a vlastně nic nezná tak dobře. Přesněji řečeno dokonale uklizená kuchyně malé...

Popis

Thomas Löwe je kuchař tělem i duší a nutno dodat, že kuchař vynikající. Jeho světem je kuchyně a kuchyně je jeho světem, protože nic pro něj v životě není důležitější a vlastně nic nezná tak dobře. Přesněji řečeno dokonale uklizená kuchyně malé restaurace, kterou vede se svým otcem Ernstem, s dokonale srovnanými kuchyňskými přísadami a mnoha pečlivě setříděnými speciálními recepty. A přestože je Thomas ve své kuchyni nepřekonatelným mistrem, má podnik potíže, protože hostů, kteří by dokázali finančně odměnit jeho snahu, není mnoho.

A to je také důvod, proč se jim nedaří získat tolik potřebný úvěr, s jehož pomocí by restauraci upravil podle svých představ. Thomas věří, že by mohl získat ocenění gastronomické společnosti, které by mu přitáhlo další zákazníky a také bankéře. Jednoho dne se však Thomas nečekaně ocitne uprostřed úplně jiných problémů. Uprostřed hektických příprav na velký den, kdy se má v restauraci objevit komise, která by z něj udělala gastronomickou hvězdu, se totiž u jeho dveří objeví desetiletý Nick.

Jeho syn, o kterém Thomas neměl ani ponětí. Společně s ním se objeví také svérázná řidička kamionu Kate, která byla přítelkyní Nickovy matky a přivezla Nicka z Austrálie, kde Thomasova bývalá přítelkyně žila a kde nedávno zemřela. Zdá se, že je teď na Thomasovi, aby se o chlapce postaral. Není z toho vůbec nadšený, protože o dětech toho ví méně než málo, nemá dokonce v restauraci jediný dětský talíř, a navíc má plnou hlavu gastronomické komise. Kate je ochotná mu zpočátku pomoci, ale to ještě ani jeden z nich netuší, že vedle Nicka a Kate dorazil do německé hospůdky ještě jeden host, ukrytý dosud v chlapcově zavazadle. Medvídek koala. Jmenuje se Koobar a patří Nickovi, který si řekl, že když už musí opustit Austrálii a přestěhovat se k neznámému otci, udělá to, ale ne bez svého medvídka. A protože chráněné koaly se nesmějí vyvážet, musel tak učinit potajmu.

Otec a syn si na sebe přes všechny potíže pomalu zvykají a učí se žít jeden s druhým, Thomas dokonce chlapci slíbí, že Kate nic neprozradí o tom, že propašoval z Austrálie koalu. Ta to však stejně brzy pozná sama, ale nic nenamítá. Aby nic nenamítal ani Thomas se ukazuje být stále obtížnějším, zejména, když mu medvídek zlikviduje perfektně uklizenou kuchyň právě v den, kdy má dorazit důležitá komise. Kupodivu jediné, čeho Thomas začíná opravdu litovat, je skutečnost, že se blíží den, kdy bude muset Kate odjet zpátky do Austrálie. A i Kate si začíná uvědomovat, že by raději zůstala, že jí ten protivný šéfkuchař přirostl k srdci.