Mafián
Typ:
film
Žánr:
drama, životopisný, kriminální, tv film
Délka:
116 min
Rok:
1996
Hvězda Johna Gottiho, mladého ambiciózního a sebavědomého mafiána, jde rychle nahoru. Díky svémuá drahému přítelii Neilovi Dellacrosovi, který jeho schopnosti oceňuje, se dostane až do samotného ústředí mafie. Ve dvaceti sedmi letechpatří mezi...

Popis

Hvězda Johna Gottiho, mladého ambiciózního a sebavědomého mafiána, jde rychle nahoru. Díky svémuá drahému přítelii Neilovi Dellacrosovi, který jeho schopnosti oceňuje, se dostane až do samotného ústředí mafie. Ve dvaceti sedmi letechpatří mezi jedničky v rodové hierarchii Cosa Nostry v New Yorku.

Jeho skvělé vyhlídky, ale zničí nečekaný pád. Se svými kumpány zkazí svoji první vraždu, za kterou si musí odsedět tři roky ve vězení.

Vrátí se s jediným přáním - být kmotrem prvním mužem mafie.
Rok 1980 je pre rodinu Gottiovú temným. John stratí ve svém životě to nejcennější, svého syna Franka.

Přejde mnoho času, než se s jeho smrtí vyrovná. Stále ho neopouští touha stát se bossem newyorského podsvětí. Po pohřbu nemocného Dellacrosa mu už nic nebrání v tom, aby konečně zrealizoval svůj záměr.

Prolije mnoho krve, ale nakonec se mu to podaří. Policie ho nazývá Teflonový Don, protože nemúže prokázat žádný jeho zločin.