Z dílny tvůrců přelomových animovaných komedií Shrek a Příběh žraloka přichází do kin další počítačově animovaný zázrak - Madagaskar. Hlavními hrdiny příběhu jsou čtyři rozmazlená zvířátka z newyorské ZOO, která by mohla do konce svých životů...

Popis

Z dílny tvůrců přelomových animovaných komedií Shrek a Příběh žraloka přichází do kin další počítačově animovaný zázrak - Madagaskar. Hlavními hrdiny příběhu jsou čtyři rozmazlená zvířátka z newyorské ZOO, která by mohla do konce svých životů dostávat svůj denní příděl obdivu a krmení, kdyby zebru Martyho nezasáhla krize středního věku a on se za pomoci šikovných tučňáků nerozhodl ilegálně opustit ZOO. Jeho kamarádi, lev Alex, hrošice Glorie a žirafa Melman se za ním vydávají do newyorských ulic, čímž odstartují řetězec jen těžko uvěřitelných událostí, které je přivedou až na pobřeží exotického ostrova Madagaskar. Tady se tito rodilí Newyorčané musí prvně v životě postarat sami o sebe a naučit se přežít v divočině, což může být pro zchoulostivělého lva, potrhlou zebru, pragmatickou hrošici a žirafu - hypochondra mnohem náročnější, než by se na první pohled mohlo zdát.

Animovanou komedii Madagaskar natočili v produkci společnosti DreamWorks Eric Darnell (režisér MravenceZ) a na poli režie debutující Tim McGrath, kteří se pokusili obohatit počítačovou animaci klasickými výtvarnými postupy. "Naše postavy jsou velmi stylizované, nemají věrně kopírovat realitu, takže jsme se při animaci mohli vyřádit na jejich podobě a způsobu pohybu. Vycházeli jsme z dvojrozměrných postaviček, které jsme přivedli do trojrozměrného světa," říká Darnell. Ten je velice komplexní, tvořený dvěma naprosto rozdílnými džunglemi, tou velkoměstskou a džunglí v pravém slova smyslu, pralesem Madagaskaru. Animování těchto prostředí do co nejmenšího detailu bylo pro tvůrce stejnou výzvou jako co nejdokonalejší vykreslení hlavních hrdinů.

Hlavním tématem Madagaskaru je přátelství čtyř zvířat, která by se za normálních okolností rozhodně nepřátelila. "Alex, Marty, Melman a Glorie zjistí, že není důležité, kde jste vyrůstali a co vám příroda dala do vínku, a že hodnotou, která vám může pomoci překonat všechna úskalí je pravé přátelství," dodává producentka filmu Mireille Soriaová.

Poněkud didaktickou tečku doplňme informací, že všechna zvířátka jsou vyzbrojena neodolatelným humorem určeným pro děti od 4 do 100 let a celý Madagaskar četnými filmovými odkazy.