Mladá černoška Camille Livingston žije v New Orleansu, v domě svých bohatých a úspěšných rodičů, kteří ji chrání před všemi problémy, na které by mohla v životě narazit. Připravuje se na lékařskou fakultu, aby se mohla stát doktorkou jako její...

Popis

Mladá černoška Camille Livingston žije v New Orleansu, v domě svých bohatých a úspěšných rodičů, kteří ji chrání před všemi problémy, na které by mohla v životě narazit. Připravuje se na lékařskou fakultu, aby se mohla stát doktorkou jako její otec Alfred a naplnila tak jeho sen. Má spolehlivého přítele Calvina Dumase, který se chystá na medicínu stejně jako ona, a kterého její rodiče zbožňují a tlačí dceru k tomu, aby se za něj provdala. Její pohodlný a bezpečně narýsovaný život se změní v den, kdy se dvěma nejlepšími kamarádkami oslavuje narozeniny a zastaví se pro benzín u čerpadla, kde se setká a bílým mladíkem Billym Ryanem, který tu pracuje jako obsluha a po večerech si přivydělává jako muzikant.

Billy se do ní zamiluje na první pohled a pozve na své vystoupení. Camille sice odmítne, ale o pár dnů později se jejich cesty opět zkříží a Camille si pozvání rozmyslí. Po vystoupení spolu stráví spolu příjemný večer s jazzovými deskami, tolik nepodobný večerům, které trávila s Calvinem. Billy a Camille se stanou se přáteli. To se ovšem Alfredovi vůbec nelíbí. Je přesvědčen, že člověk by měl zůstat ve své sociální třídě a měl by si hledat přátele stejné rasy. Camille to však vidí jinak. Její city začínají kolísat mezi Calvinem a Billym a ona se rozhodne udržet oba vztahy na úrovni přátelství. Ráda však tráví čas s Billym a stane se dokonce zpěvačku jeho skupiny, což se jejímu otci nelíbí vůbec. Věří ale, že po návratu Calvina bude vše zase v pořádku. Netuší, že Camille se rozhoduje, zda má zůstat se svým černým přítelem a bezpečnou budoucností nebo s bělochem, který má před sebou nejistou budoucnost a bídnou kariéru, ale který v ní probouzí nečekané vášně. Přestože ji to táhne k Billymu, nakonec přijme Calvinu žádost o ruku. Může si však Alfred úlevně vydechnout?