Seriál Letiště navazuje na tradici seriálů z atraktivního profesního prostředí. Jak už název napovídá, tentokrát jde o místa spojená s létáním a lidmi, kteří k němu patří. V prostředí vzbuzujícím fascinaci, respekt a někdy i obavy se odvíjejí...

Popis

Seriál Letiště navazuje na tradici seriálů z atraktivního profesního prostředí. Jak už název napovídá, tentokrát jde o místa spojená s létáním a lidmi, kteří k němu patří. V prostředí vzbuzujícím fascinaci, respekt a někdy i obavy se odvíjejí osudy lidí, pro které je létání všední součástí života. Letiště je tedy příběhem o letuškách a stevardech, o pilotech velkých i malých letadel, ale i o všech ostatních, kteří s nimi spojili život. I tito lidé pochopitelně prožívají nejrůznější vztahy, krize, profesní i osobní prohry a vítězství. Jejich životy hýbou intriky, mezigenerační konflikty, mají starosti s výchovou dětí, nacházejí jistotu v přátelství i uspokojení v práci. Hlavní postavy příběhu nás přivedou do dvou základních prostředí: dopravních aerolinek Central Airlines se základnou na pražském letišti Ruzyně a na malé sportovní letiště u Prahy.

Letiště je seriál pro široké spektrum diváků založený především na silných postavách. Nabízí rafinované zápletky, sází na špičkové herce, a to i ve vedlejších rolích. Moderní seriál, kombinující dlouhodobý vztahový oblouk hlavních postav s epizodickými zápletkami jednotlivých dílů. Atraktivita prostředí, jeho dynamika, energie a tempo přirozeně formují i jazyk vyprávění příběhu a jsou tak i odrazem našeho současného života. Hrdiny seriálu jsou lidé, kteří žijí svůj život tady a teď.

O ději
Letuška Anna (Anna Šišková) je sebevědomá žena středního veku. Nemá děti ani rodinu, a tak žije prací, kterou však také nemá garantovanou nastálo. U letušek je to jako u fotbalistů, o ty stárnoucí už není valný zájem. A žena v takových letech hledá jistoty. Anna by si moc přála dítě, ale kde vzít otce, když na ty mladší není spolehnutí a ti starší už jsou většinou zadaní.

Anna tak momentálně žije s o něco mladším šéfstevardem Karlem (David Matásek), ale občas si uvědomuje, že ani on není žádná jistota. Oba jsou zaměstnáni u stejné letecké společnosti Central Airlines a Karel je zároveň Anniným nadřízeným.

Annin bývalý přítel Václav (Maroš Kramár) je pilotem, ale jejich dvanáctiletý vztah už skončil před dvěma lety. Václav pilotuje malá letadla a společně se svým synem Tomášem (Vojtěch Dyk) a mladou přítelkyní, fotografkou Martinou (Jitka Schneiderová), žije v domku na malém letišti za Prahou. Tomášova matka tragicky zahynula, když byl Tomáš ještě velmi malý, a Anna Tomáše spolu s Václavem vychovávala.

Náš příběh začíná v okamžiku, kdy je Anna pozvána na oslavu Tomášových osmnáctin. Znovu se tak spojují osudy dvou lidí a jejich příbuzných i přátel...