Letec
Typ:
film
Žánr:
drama, životopisný, romantický
Délka:
170 min
Motto:
Leonardo DiCaprio v roli slavného letce, režiséra a dobrodruha Howarda Hughse.
Země:
USA/Německo, 2004
Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) je mužem, pro kterého není žádný sen nedosažitelný. Na sklonku 20. let 20. století natáčí filmové drama z 1. světové války Pekelní andělé (Hell’s Angels), které se stane legendou. Výstřední miliardář není však...

Popis

Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) je mužem, pro kterého není žádný sen nedosažitelný. Na sklonku 20. let 20. století natáčí filmové drama z 1. světové války Pekelní andělé (Hell’s Angels), které se stane legendou. Výstřední miliardář není však pouze režisérem a producentem filmů spoutávajících fantazii davů. Za svého života se stává vlastníkem legendární filmové společnosti RKO Pictures, ale hlavně průkopníkem letectví. Často s ledovým klidem balancuje na křehké hranici mezi životem a smrtí. Navíc je Howard Hughes zároveň mužem, který dokáže okouzlit nejkrásnější ženy světa – hollywoodské hvězdy Katharine Hepburn (Cate Blanchett) a Avu Gardner (Kate Beckinsale).

Neuvěřitelný životní příběh legendárního filmového režiséra a podnikatele přenesl na stříbrné plátno režisérský mistr Martin Scorsese (Casino, Mafiáni/Goodfellas). Do hlavní role obsadil fenomenálního Leonarda DiCapria. Vznikl tak jeden z nejzajímavějších a nejočekávanějších filmů letošní sezóny. Drama Letec, které již má na svém kontě šest nominací na Zlatý Globus, je zároveň horkým favoritem na Oscara.