Láska na inzerát
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický
Délka:
98 min
Motto:
..Tak krásná dívka jako ty, Sarah, to přece nemůže vzdát. Rozvodem život nekončí...
Země:
USA, 2005
Randění nikdy nebylo snadné. Hledání spřízněné duše se vždy skládá z jednoho dílu pokoření a dvou dílů nepřekonatelných rozdílů... Štěstí v lásce si bohužel sedá na ty, kdo jej nehledají. Dnešní hledání protějšku může být i ve znamení webových...

Popis

Randění nikdy nebylo snadné. Hledání spřízněné duše se vždy skládá z jednoho dílu pokoření a dvou dílů nepřekonatelných rozdílů... Štěstí v lásce si bohužel sedá na ty, kdo jej nehledají. Dnešní hledání protějšku může být i ve znamení webových seznamek, oťukávacích obědům o polední pauze a přátelích a rodinných příslušnících, kteří ví naprosto přesně, koho potřebujete - a taky vás s ním stůj co stůj chtějí seznámit.

Zachovalá pěta...prostě třicátnice Sarah Nolan (Diane Lane), které pracuje ve školce, se před osmi měsíci rozvedla. Pro její rodinu je to nekonečně dlouhá doba, a poněvadž s ní mají jen ty nejlepší úmysly, rozjedou plán, jak ji tak říkajíc vyzout z domácích papučí, ve kterých si už delší dobu hoví, a nahnat jí do lodiček. Klidně i proti její vůli. Celou operaci vedou její sestry Carol (Elizabeth Perkins) a Christine (Ali Hillis), které na potenciálním partnery aplikují pravidla vyřazovací soutěže, a jejich nedávno ovdovělý otec Bill, který se nedávno zapojil do seznamování přes internet již sklízí první úspěchy.

Bill se schází s volnomyšlenkářskou Dolly (Stockard Channing), se kterou se taktéž seznámil přes internet. Sestry chtějí, aby Sarah skórovala stůj co stůj a proto za ni vyplní profil na perfectmatch.com a přidají inzerát následujícího znění: “Vyvinutá, smyslná, svůdná a zábavná hledá vhodný protějšek pro schůzky pod hvězdami. Značka: Musí milovat psy”. Za nějakou dobu si Sarah projde sérií bizarních schůzek na inzerát, jejichž výsledek by se dal shrnout do: většina z nich by chtěla Sarah, jí samotné však nerozbušil srdce ani jediný...snad až na onoho podivného, ale svým způsobem zajímavého stavitele lodí Jakea Andersona (John Cusack), který na romantické vztahy uplatňuje měřítka vzatá z filmového Doktora Zhivaga. Jake by s ní rád dál rozvíjel vztah, ale Sarah ho nepustí dál, než sama chce.

Mezitím dojde v její práci k dalšímu setkání - Bobem Connorem, nedávno rozvedeným otcem jednoho z jejích svěřenců. Bob je okouzlující, uvolněný...prostě dokonalý. Není to však všechno příliš krásné, než aby to byla pravda?

Příběh Lásky na inzerát vychází z úspěšného románu Claire Cook, který do filmové podoby převedl dvojnásobný držitel ceny Grammy, Gary David Goldberg. Láska na inzerát je vtipným a zároveň hlubokým příběhem o ženě, která se znovu učí prožívat romantický vztah a důvěřovat vlastním instinktům. Sarah si z výchovy v rodině odnesla jedno teoretické pravidlo “Vzdávat lásku je ten největší nesmysl, co můžeš udělat” - a teď se ho musí naučit užívat v praxi.