Lady Chatterleyová žije v dobách propastných rozdílů mezi bohatstvím a chudobou. Jako manželka sira Clifforda,movitého podnikatele,patří k nejvyšším společenským vrstvám. Sir Clifford je kvůli zranění z války upoután na invalidní vozík a není...

Popis

Lady Chatterleyová žije v dobách propastných rozdílů mezi bohatstvím a chudobou. Jako manželka sira Clifforda,movitého podnikatele,patří k nejvyšším společenským vrstvám. Sir Clifford je kvůli zranění z války upoután na invalidní vozík a není schopný mít potomka. Protože se plně věnuje chodu své společnosti je jen otázkou času, kdy jeho krásná žena Connie zahoří vášnivou láskou k místnímu myslivci Oliveru Mellorsovi.

Sir Clifford tento vztah tuší, ale již dlouho si přeje aby Connie otěhotněla, byt' by to bylo s jiným mužem.Nicméně když jeho manželka opravdu čeká dítě,dostávají události rychlý spád. Sir Clifford považuje Mellorse za společensky nevhodného. Lady Chatterleyová, film plný vášně a romantiky byl natočen podle slavného románu britského prozaika D.H.Lawrence. Toto dílo v době svého vydání v roce 1928 vyvolalo skandál pro svůj otevřený pohled na vášnivé milostné city a sex, který byl pro tehdejší puritánsky pokryteckou dobu nepřijatelný.

Film, který má 4 části natočil v roce 1993 u britské společnosti BBC režisér Ken Russel a do hlavních rolí obsadil krásnou Joely Richardson jako Connii a mužného Seana Beana jako Olivera Mellorse.