Krvavý Valentýn
Typ:
film
Žánr:
thriller, mystery, horor, kriminální
Délka:
101 min
Motto:
Jízda do pekla právě začíná. První horor v digitální kvalitě. Ve vybraných kinech i v 3D
Země:
USA, 2009
Dlouho pohřbená noční můra se vrací do malého městečka v jednom z nehorších hororových příběhů, tentokrát ve zcela unikátní podobě. KRVAVÝ VALENTÝN 3D, remake filmu z roku 1981, který sám Quentin Tarantino nazval „nejlepším hororovým filmem všech...

Popis

Dlouho pohřbená noční můra se vrací do malého městečka v jednom z nehorších hororových příběhů, tentokrát ve zcela unikátní podobě. KRVAVÝ VALENTÝN 3D, remake filmu z roku 1981, který sám Quentin Tarantino nazval „nejlepším hororovým filmem všech dob“ používá ty nejmodernější technologie a dostává tak diváky doslova doprostřed hrůzostrašných zážitků.

Tragédie, která se v městečku Harmony stala před deseti lety, změnila toto malé provinční město napořád. Nezkušený horník Tom Hanninger zavinil v té době nehodu, při které v důlní šachtě zůstalo uvězněno a zahynulo pět mužů. Jediný, který přežil - Harry Warden leží od té doby v kómatu. Přesně rok po tragédii, na den svatého Valentýna ožije a brutálně krumpáčem zavraždí dvacetdva lidí.

Deset let poté, se Tom Hanninger vrací zpět do rodného města. Stále ho ale pronásledují myšlenky na lidi, které jeho chybou přišli o život. Kromě temné minulosti zápasí s nevyřešenými city k bývalé přítelkyni Sarah, která je nyní provdána za jeho přítele Axela, místního šerifa.

Této noci se ale po letech klidu a pokoje vrací něco z temné minulosti. Kdosi s maskou horníka a krumpáčem v ruce se vydává na svou zabijáckou pouť a jeho stopy se stále více přibližují. Tom, Satan a Axel začínají mít podezření, že je to Harry Warden, který se pro ně vrátil.

Tento remake původního filmu z roku 1981 byl natočen v jedinečném 3D formátu pod názvem KRVAVÝ VALENTÝN 3D a v hlavních rolích se představí Jensen Ackles (televizní seriály "Smallville" a "Supernatural"), Jaime King (The Spirit, Sin City, Sin City 2) a Kerr Smith (Final Destination, "Dawson's Creek").

Remake hororové klasiky režíroval Patrick Lussier podle scénáře Todda Farmera a Zanea Smithe, napsaného na motivy scénáře Johna Beairda.