Katherine Winter (Hilary Swank) nevěří na zázraky – jediné, čemu věří, jsou fakta. Poté, co během misionářské práce v Súdánu ztratila svoji malou dceru a manžela a život se jí tak obrátil naruby, hledá Katherine odpovědi spíše pomocí vědeckých...

Popis

Katherine Winter (Hilary Swank) nevěří na zázraky – jediné, čemu věří, jsou fakta. Poté, co během misionářské práce v Súdánu ztratila svoji malou dceru a manžela a život se jí tak obrátil naruby, hledá Katherine odpovědi spíše pomocí vědeckých důkazů, než v modlitbách. Jako univerzitní profesorka se v první řadě soustředí na odhalování domnělých zázraků, je zvána na různá místa na světě, aby pomohla vypátrat příčinu plačících soch, skvrn na zdech připomínajících svaté a krvácejících dlaní. Až doposud nebylo žádné božské záhady, kterou by nevyřešila. Když ji ale vyhledá Doug Blackwell (David Morrissey), učitel z malého města, aby ji požádal o pomoc s řadou abnormálních úkazů, které, jak věří obyvatelé městečka, bývají seslány samotným Bohem, přichází Katherine a její partner Ben (Idris Elba) na to, že zázraky mohou být velmi zrádné a hranice mezi vírou a pověrou je nebezpečně tenká.

Ukryté mezi louisianskými lesy a bažinami je městečko Haven místem, kde, jak se zdá, budou zákony zdravého rozumu přepsány. Událost, při níž se po smrti dítěte změnila voda v řece v krev, je pouhým začátkem jevů, které se jeví jako deset biblických ran seslaných na město. Poprvé ve své kariéře není Katherine schopná vysvětlit tyto úkazy pomocí vědy. Obyvatelé města jsou přesvědčeni, že záhadné dítě jménem Loren McConnell (AnnaSophia Robb) jim do jejich obydlí přineslo hněv boží, vidí ji jako posla zla, zatímco Katherine vidí ztracené dítě, které potřebuje její pomoc. Čím víc je Katherine vtahována do temného jádra záhady, tím víc odhaluje svoji roli ve spiknutí, díky kterému hrozí světu zahalení do temnoty.