Kriminálka Staré Město
Typ:
seriál
Žánr:
drama, kriminální
Délka:
57 min
Motto:
Česko-slovenský kriminální seriál České televize
Země:
Česká Republika/Slovensko, 2010
Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou...

Popis

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru.

Skutečným hrdinou seriálu je tým kriminalistů, pátrající po nejrůznějších zločinech, odehrávajících se ve zdánlivě pokojných uličkách historické Bratislavy – ale mnohdy zasahujících až do pár set kilometrů vzdálené Prahy.

Kriminalistická práce je především prací týmovou, ale vykonávají ji konkrétní lidé s konkrétními, jedinečnými osudy. Pro nás nejvýraznější jsou především dva blízcí partneři v kriminalistickém týmu, slovenská kriminalistka Zuzana, čerstvě přeložená z menšího města do Bratislavy, a český kriminalista Andy, pracující v bratislavské policii. Zuzana je rázná mladá dáma a má v této dvojici dominantnější slovo, ale není tomu tak vždy a za všech okolností. Její vztah s Andym není nejjednodušší, ale není to příliš vidět, protože jsou oba profesionálové a oba mají svůj dosti komplikovaný soukromý život.