Seriál Lacos de Família, který byl natočen v roce 2000 podle scénáře oblíbeného latinskoamerického autora Manoela Carlose, má 150 dílů a v Brazílii dosáhl při premiérovém vysílání neuvěřitelné 79% sledovanosti. Hrdinka příběhu, atraktivní...

Popis

Seriál Lacos de Família, který byl natočen v roce 2000 podle scénáře oblíbeného latinskoamerického autora Manoela Carlose, má 150 dílů a v Brazílii dosáhl při premiérovém vysílání neuvěřitelné 79% sledovanosti.

Hrdinka příběhu, atraktivní Helena (Vera Fischer), už zdaleka není naivní mladá dívka. Je jí již 44 let, je svobodnou matkou dospělých dětí Camily (Carolina Dieckmann) a Freda (Luigi Baricelli) a snaží se žít vlastním životem. Helena je velmi vstřícná a komunikativní, takže není divu, že si ji každý hned zamiluje, jak sousedé, tak i úplně cizí lidé. Přesto nemá život tak lehký, jak by se mohlo zdát. Má potíže se snachou Clarou (Regiane Alves), s nevlastní sestrou Iris (Deborah Secco) i se starým otcem Aleciem (Fernando Torres), kterého opustila před dvaceti lety, když byly jejímu synovi tři roky.

Život naší hrdinky však záhy potvrdí staré přísloví, že odříkaného chleba bývá zpravidla největší krajíc. Protože již s dalším partnerským vztahem nepočítá, není na něj vůbec připravená. A tak není divu, že ji vlastní city pěkně zaskočí. Jednoho dne se seznámí při autonehodě v centru Ria s charismatickým lékařem Eduardem (Reynaldo Gianecchini) a zamiluje se do něj. Navážou spolu milostný vztah, přestože je Eduardo o mnoho let mladší než Helena - je mu teprve 26 let. Jenže Eduardo je vrstevník Heleniny dcery, a když se s ní setká, zamiluje se do ní stejně bezhlavě jako ona do něj. Zklamaná Helena hledá útěchu v náruči jiných a snadno podléhá novým milencům - neurvalému farmáři Pedrovi (José Mayer) a romantickému knihkupci Miguelovi (Tony Ramos), kteří jsou zhruba v jejím věku.

Ani Eduardo to nemá lehké. Vychovala ho teta Alma (Marieta Severo), chovatelka koní a majitelka velkého hřebčína. Není divu, že se jí o mnoho let starší partnerka nezdá pro jejího miláčka vhodná. Zato se jí zalíbila Cica (Julia Feldens) - považuje ji za dívku, která by se podle ní přesně k Eduardovi hodila. Aby toho nebylo málo, Camila onemocní leukémií a nabízí se jen jediný způsob, jak ji lze zachránit - transplantací od dárce z řad blízkého příbuzenstva. Jenže ani jeden z příbuzných se k transplantaci nehodí. A tak Helena musí k záchraně Camily podniknout, co je v jejích silách. Dokáže to, přestože ji dcera tak krutě zradila?

Lacos de Família se od ostatních telenovel liší tím, že není tak kýčovitá, ale spíš z reálného života. Díky tomu se stala téměř po celém světě velmi úspěšnou a je jednou z nejlepších a nejpopulárnějších brazilských telenovel.