Merle Hammond obhajuje Damona Benninga, který prý v sebeobraně zavraždil svého přítele a společníka George Saticoye. Obhajoba, založená na tvrzení, že Damon je spořádaný občan a otec rodiny, zatímco George je gay, překrucuje fakta tak úspěšně, že...

Popis

Merle Hammond obhajuje Damona Benninga, který prý v sebeobraně zavraždil svého přítele a společníka George Saticoye. Obhajoba, založená na tvrzení, že Damon je spořádaný občan a otec rodiny, zatímco George je gay, překrucuje fakta tak úspěšně, že porota vynese nad vrahem osvobozující rozsudek. Georgova sestra Gwen však není ochotna smířit se s tím, že obhájce Hammond udělal z jejího bratra monstrum, jen aby proces vyhrál.

Po čase se pod vlivem neutuchajícího psychického tlaku rozhodne Hammondovi ukázat, co je to strach a bezmocnost. Počká si na něj u golfového klubu, s namířeným revolverem ho donutí, aby si vlezl do psí klece v autě a odveze ho do osamocené horské chaty, kde ho vězní přivázaného k vaně a ve dne v noci mu pouští hlasitou hudbu z magnetofonu. Netrvá dlouho a Hammond je na dně.