Kdo s koho
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, kriminální
Délka:
124 min
Země:
USA/Německo, 2001
Zkušený režisér Frank Oz natočil kriminální příběh, který má vynikající herecké obsazení v čele s Robertem De Nirem v roli stárnoucího kasaře Nicka Wellse. Ten je navenek počestným majitelem montrealského jazzového klubu NYC a všichni ho...

Popis

Zkušený režisér Frank Oz natočil kriminální příběh, který má vynikající herecké obsazení v čele s Robertem De Nirem v roli stárnoucího kasaře Nicka Wellse.

Ten je navenek počestným majitelem montrealského jazzového klubu NYC a všichni ho považují za solidního občana. Nick už by rád odešel na odpočinek, ale svému dlouholetému příteli a komplicovi slíbí, že udělá ještě jeden poslední kšeft. Jen s krajní nechutí poruší svá neměnná pravidla – doposud vždycky pracoval sólo a nikdy ne ve městě, kde žije.

Tentokrát se však musí spojit s mladíkem Jackem (Edward Norton), který je iniciátorem loupeže vzácného zlatého žezla ze 17.století, vyrobeného pro francouzskou královnu, a ukrást je ze sejfu přímo pod nosem montrealských celníků. A navíc nic nejde tak, jak by mělo… V menších rolích se objeví Marlon Brando a Angela Bassett.