Jsem do tebe blázen
Typ:
seriál
Žánr:
komedie, romantický
Délka:
22 min
Motto:
164x22min.
Země:
USA, 1992
Jsem do tebe blázen je americký sitcom, který byl vysílán na NBC od 23. září 1992 do 24. května 1999. Paul Reiser a Helen Huntová v seriálu představují novomanželský pár žijící v New Yorku. Reiser hrál Paula Buchmana, tvůrce dokumentárních...

Popis

Jsem do tebe blázen je americký sitcom, který byl vysílán na NBC od 23. září 1992 do 24. května 1999. Paul Reiser a Helen Huntová v seriálu představují novomanželský pár žijící v New Yorku. Reiser hrál Paula Buchmana, tvůrce dokumentárních filmů. Huntová hrála Jamie Stemple Buchmanovou, specialistku na public relations. Ke konci seriálu se páru narodila dcera, kterou pojmenovali Mabel.

Seriál se soustředil hlavně na novomanžele, ale také na všechno ostatní od humorných každodenních drobností až po vážné spory. Snaha tohoto sitcomu najít komedii v reálných situacích a s pozorovacími dialogy dopomohla k tomu, že byli porovnáváni se Seinfeldem, další komedií na NBC o třicátnících v New Yorku.

Helen Huntová a Paul Reiser si za sitcom v poslední sérii vydělali 1 milion dolarů, ale sledovanost ten rok rapidně klesla. Seriál byl přemístěn ze svého úterního času, aby podpořil pondělní mizernou noční sekci komedií na NBC.

Titulní píseň sitcomu „Final Frontier“ složili Reiser a Don Was. Píseň původně nahrál Andrew Gold, ale v polovině sezóny 1997 debutovala verze nahraná Anitou Bakerovou. Verze Bakerové se používala po zbytek seriálu a objevila se na soundtrackovém albu k sitcomu. Goldova verze je dostupná na desce Thank You For Being A Friend: The Best of Andrew Gold.