Fotograf smrti
Typ:
film
Žánr:
thriller, mystery
Délka:
96 min
Země:
USA, 1998
Nezávislý fotograf Johnny Skidmarks se živí fotografováním pro policejní potřeby, mimo to si ovšem přivydělává i jako člen bandy vyděračů. Pro detektivy Larryho Skovika a Woodyho Washawskiho fotí smrtelné autonehody a místa zločinů, pro vyděrače...

Popis

Nezávislý fotograf Johnny Skidmarks se živí fotografováním pro policejní potřeby, mimo to si ovšem přivydělává i jako člen bandy vyděračů. Pro detektivy Larryho Skovika a Woodyho Washawskiho fotí smrtelné autonehody a místa zločinů, pro vyděrače vedené Walterem Lippinscottem zase bohaté záletníky, přistižené v choulostivých situacích. Pomáhají mu Walterův řidič Earl a prostitutka Lorraine a výsledky jejich snažení Walter využívá k tomu, aby od přistižených proutníků dostal peníze nebo zajistil různé služby pro mafii. Jednoho dne však najde své komplice v motelovém pokoji mrtvé.

Svěří se se svými obavami o život Alici, se kterou se seznámil v putyce, kde pravidelně čeká na zavolání, potom však zjistí, že žena sama by mohla mít důvod zabít jeho komplice i jeho samotného a přestane jí důvěřovat. A když je zanedlouho poté zavražděn také vyděrač Walter a jeho advokát, začne se Johnny obávat, že je další na zabijákově seznamu a obrátí se na detektiva Skovika s prosbou o pomoc. Svěří se mu i se svým podezřením týkajícím se Alice, ale nevylučuje ani možnost, že by za vším mohl být nerudný detektiv Washawski. Odhalení skutečného pachatele, je však pro něj šokem. A než se vzpamatuje, ocitne se ve vrahově moci. Ten se kdysi sám stal obětí vyděračské bandy, a poté co ztratil ženu i čest, je odhodlán pomstít se za každou cenu.