Milostná aféra, která začala ve čtvrtohorách. Gérard Depardieu a Sigourney Weaverová v hlavních rolích francouzské komedie.Archeolog Julien Chayssac má konečně štěstí – nalezl ženu svých snů. Není to ale žena ledajaká, je stará 2.000.000 let!...

Popis

Milostná aféra, která začala ve čtvrtohorách. Gérard Depardieu a Sigourney Weaverová v hlavních rolích francouzské komedie.

Archeolog Julien Chayssac má konečně štěstí – nalezl ženu svých snů. Není to ale žena ledajaká, je stará 2.000.000 let! Julien totiž na vykopávkách nalezl to, po čem celá léta snil – kostru ženy, která je nejstarší nalezenou ve Francii. S radostí tuto zprávu posílá za oceán bohaté sponzorce, a pak spěchá na letiště v očekávání jejího příletu. Očekává totiž, že po jeho velkém objevu se obnoví přísun peněz, kterým ho mecenáška dříve sponzorovala.

Na letišti je ale právě v tu dobu pohledná žena, která prchá před svým fanatickým obdivovatelem. Žena využije nečekané situace a vydává se za bohatou sponzorku, která má přiletět z Ameriky. Archeolog nevěda, že je to jiná žena, než kterou čekal, bere ji s sebou domů... Příběhu, který je plný nedorozumění, honiček a touhy po úspěchu, vévodí láska – ať už se odehrála před dvěma milóny let nebo ji hrdinové prožívají právě teď.