Impérium - Mafie v Atlantic City
Typ:
seriál
Žánr:
historický, drama, kriminální
Délka:
55 min
Motto:
TV seriál 2009
Země:
USA, 2010
Píší se 20. léta a v USA vládne prohibice - doba jako stvořená pro Nuckyho Thompsona (Steve Buscemi) z Atlantic City. Tento napůl politik a napůl gangster totiž ovládá veškerý ilegální obchod s alkoholem a kšeftuje i s mafiánskou smetánkou....

Popis

Píší se 20. léta a v USA vládne prohibice - doba jako stvořená pro Nuckyho Thompsona (Steve Buscemi) z Atlantic City. Tento napůl politik a napůl gangster totiž ovládá veškerý ilegální obchod s alkoholem a kšeftuje i s mafiánskou smetánkou. Výpravné kriminální drama HBO od renomovaného režiséra Martina Scorseseho a Terence Wintera, autora seriálu Rodina Sopranů.

Renomovaný americký režisér, držitel Oscara Martin Scorsese spojil síly s držitelem Emmy, scénáristou seriálu Sopranos,Terencem Winterem a v produkci HBO natočili kriminální dramatický seriál z období prohibice. Amerika v roce 1920. Válka skončila, Wall Street jede na plné obrátky a za peníze se dá koupit úplně všechno. Nastala doba změn - ženy získaly volební právo, začíná vysílat rozhlas a světu vládnou mladí. Na plážích v jižním New Jersey leží Atlantic City, velkolepé centrum zábavy, světová herna s neomezenými možnostmi, jenž proslulým řetězcem hotelů Boardwalk, spolu se spoustou nočních klubů a zábavních podniků konkuruje Broadwayi. Za pár dolarů si tady každý může žít jako král, ať už legálně, nebo nelegálně.

Nepopiratelným vládcem Atlantic City je správce městské pokladny Enoch „Nucky“ Thompson (Steve Buscemi). Politický šíbr, zákulisní byznysman, napůl politik a napůl gangster, spokojený v obou rolích. Kvůli výhodné poloze u moře, pár minut od Filadelfie, pár hodin od New Yorku a sotva den jízdy od Chicaga, město přímo vybízí k nelegálnímu obchodu s rumem a Nucky umí tyto výhody plně využít. S pomocí svého bratra, městského šerifa Eliase Thompsona (Shea Whigham), skupiny spřízněných politiků a místních zločinců získal Nucky kontrolu nad veškerým kšeftováním s ilegálním alkoholem. A dělá obchody i s mafiánskou smetánkou - Arnoldem Rothsteinem (Michael Stuhlbarg), Jimem Colosimem (Frank Crudele), Luckym Lucianem (Vincent Piazza) i samotným Al Caponem (Stephen Graham).

Vše začíná návratem Jimmyho Darmodyho (Michael Pitt) z války. Nuckyho někdejší chráněnec a řidič si nárokuje právo na své místo ve zločineckém klanu. Když však začne mít pocit, že to nejde dostatečně rychle, rozehraje Jimmy vlastní hru. Začne vytvářet smrtící alianci s některými Nuckyho kumpány, čímž upoutá pozornost federálních agentů pod vedením Nelsona Van Aldena (Michael Shannon)...