Roberta Guaspariová zůstala sama s dvěmi dětmi. Potká ji ale přítel, který ji zná jako nadanou studentku hudby, a nabídne ji práci na střední škole, kde se učí chudé děti z Harlemu. Roberta přijme místo učitelky hudby a chce pro školu získat...

Popis

Roberta Guaspariová zůstala sama s dvěmi dětmi. Potká ji ale přítel, který ji zná jako nadanou studentku hudby, a nabídne ji práci na střední škole, kde se učí chudé děti z Harlemu. Roberta přijme místo učitelky hudby a chce pro školu získat padesát houslí, které lacino koupila. Nechce vydělat, ale přesvědčit ředitelku, že výukou hudby může škola hodně dosáhnout.

Ta si to nemyslí a navíc škola nemá na školní orchestr finance. Nadšená učitelka se ale nevzdá a začne se zasazovat o komplexní školní program. Čeká ji dlouhý a těžký boj - školská správa se brání nevyzkoušeným změnám, a chuť nemají ani deti a jejich rodiče. Roberta obětuje všechno, protože láskou k hudbě má šanci v studentech zažehnout plamínek, který může změnit jejich život k lepšímu. Na konci cesty všechny čeká úžasný zážitek, a i nevěřící uslyší hudbu svého srdce.