Věříte v nadpřirozeno? Zajímají vás okrajové vědy? Zkoumáte paranormální aktivity? Všechny člověkem nepochopené jevy mezi nebem a zemí lze v angličtině souhrnně označit také jako fringe. A společně se speciálním vyšetřovacím týmem můžete i vy...

Popis

Věříte v nadpřirozeno? Zajímají vás okrajové vědy? Zkoumáte paranormální aktivity? Všechny člověkem nepochopené jevy mezi nebem a zemí lze v angličtině souhrnně označit také jako fringe. A společně se speciálním vyšetřovacím týmem můžete i vy některým záhadám tohoto i jiných světů přijít na kloub.

Fringe je po seriálech Lost a Alias již třetí (jednoslovně pojmenovaný) televizní projekt z hlavy amerického režiséra, scénárity a producenta J.J. Abramse. Seriál v sobě vlastně kloubí hlavní témata z obou svých úspěšných předchůdců, mysteriózní atmosféru se syrovým vyšetřováním plným šokujících konspirací a přísně střežených tajemství. Nelze si nevšimnout ani spojitosti s klasickým seriálem 90. let Akta X, který je dnes pokládán za praotce dramatické seriálové tvorby současnosti.

Fringe ale není žádný plagiát, naopak si jde svou vlastní cestou a každým bizarním případem odkrývá nové střípky z vlastní komplexní mytologie. Tento seriál dozajista upoutá pzornost každého milovníka mystiky, hororu, ale i staré dobré akce a detektivního thrilleru.