V dějinách moderní hrůzy se najde jen pár filmů, které zapůsobily na publikum tak silně jako kultovní klasika Wese Cravena z roku 1977 Hory mají oči. Drsný, divoký a napínavý příběh o obyčejné rodinné dovolené, která se najednou změní v boj o...

Popis

V dějinách moderní hrůzy se najde jen pár filmů, které zapůsobily na publikum tak silně jako kultovní klasika Wese Cravena z roku 1977 Hory mají oči. Drsný, divoký a napínavý příběh o obyčejné rodinné dovolené, která se najednou změní v boj o holý život. V roce 2006 se nechali jeho prací inspirovat mladí nadějní filmaři Alexandre Aja a Gregory Levasseur a natočili tento mrazivý hororový příběh znovu, pouze ho zasadili do 21. století.

Nová, brutální a znepokojující vizuální podoba si získala mnoho fanoušků po celém světě. Mistr hororu Wes Craven, který se k projektu připojil jako producent se nyní rozhodl stvořit pokračování HORY MAJÍ OČI 2, které má potenciál vyděsit další řadu filmových fanoušků. Jednotka vojáků Národní gardy má namířeno na základnu v Novém Mexiku, kam mají v rámci rutinní mise přivézt vybavení pro skupinu jaderných vědců. Když však na odlehlé výzkumné pracoviště přijedou, najdou jej zcela opuštěné.

Pak ale zachytí tísňový signál ze vzdálených hor a rozhodnou se vydat do kopců na záchrannou výpravu, protože si myslí, že by se tam mohli ukrývat pohřešovaní vědci - netuší však, že kráčejí přímo do náruče lidožravých mutantů, jejichž vražednému běsnění kdysi podlehla rodina Carterových. A tentokrát je hrozba ještě děsivější. Patriarcha mutantů Papa Hades má v plánu nechat naživu všechny chycené ženy, aby svému kmeni zajistil přežití. Skupina vojáků, jejímiž členy jsou i ženy, se musí pevně semknout, aby dokázala obstát v boji proti nepříteli, který je odhodlaný nedat vetřelcům sebemenší šanci.