Hořící keř
Typ:
film
Žánr:
drama, životopisný
Délka:
206 min
Země:
Česká Republika/Polsko, 2013
Minisérii Hořící keř, jež byla na plátně poprvé představena divákům na MFF v Karlových Varech na dvou zcela vyprodaných projekcích, uvede do českých kin distribuční společnost FALCON. Drama mapující klíčové údobí našich novodobých dějin se od...

Popis

Minisérii Hořící keř, jež byla na plátně poprvé představena divákům na MFF v Karlových Varech na dvou zcela vyprodaných projekcích, uvede do českých kin distribuční společnost FALCON. Drama mapující klíčové údobí našich novodobých dějin se od 12. září představí divákům po omezenou dobu v unikátní, nově sestříhané filmové verzi o celkové stopáži 206 minut. Pod oficiálním názvem Hořící keř, filmová verze uvedou titul exkluzivně multikina CineStar.

Příběh Agnieszky Holland a Štěpána Hulíka o počátcích normalizace v posrpnovém Československu měl na filmovém kanálu HBO premiéru v lednu letošního roku a zaznamenal mimořádný ohlas u diváků i filmové kritiky. Jeho protagonista Ivan Trojan byl letos v červnu oceněn Zlatou nymfou na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu.

Původní minisérie, která byla zatím uvedena na všech filmových kanálech HBO v Evropě, dále pokračuje v úspěšném festivalovém tažení. Po festivalech v Rotterdamu, Sydney a v Karlových Varech se stěhuje na americký kontinent, kde byla v září za účasti režisérky uvedena na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, na prestižním festivalu v coloradském Telluride, kam jej doprovodila i představitelka hlavní role Táňa Pauhofová, na festivalech v New Yorku a ve Vancouveru.