Happy Feet
Typ:
film
Žánr:
komedie, dobrodružný, rodinný, muzikál, animovaný
Délka:
108 min
Motto:
Everybody Dance Now !
Země:
USA/Australie, 2006
Pokud neovládáte jednu zásadní dovednost - zpěv jste mezi tučňáky z arktických plání vyřízení. Tučňák Mumble (Elijah Wood), je bohužel tím nejhorším zpěvákem na celém širém světě. Co mu však chybí tuhle, nechybí mu tamhle. Je totiž skvělý...

Popis

Pokud neovládáte jednu zásadní dovednost - zpěv jste mezi tučňáky z arktických plání vyřízení. Tučňák Mumble (Elijah Wood), je bohužel tím nejhorším zpěvákem na celém širém světě. Co mu však chybí tuhle, nechybí mu tamhle. Je totiž skvělý tanečník, ba co víc, je blázen do stepu. Jeho mámě Normě Jean (Nicole Kidman) se tahle Mumbleova zvláštnost zdá docela roztomilá, ale táta Memphis (Hugh Jackman), mu stepování neustále vytýká. “Tohle přece tučňáci nedělají,” říká svému synkovi. Každý mimo jiné ví, že když tučňák neumí zpívat, jen těžko si najde životní partnerku a s ní pravou lásku.

Osud tomu chtěl, že Mumbleova nejlepší kamarádka Gloria (Brittany Murphy) se narodila se zlatem v hrdle a dost možná je nejlepší zpěvačkou na celém širém světě. Od prvního momentu, kdy se ti dva setkají, cítí, že mezi nimi přeskočila jiskra. Jenže Glorii tak úplně nesedí Mumlovo neustálé hopsání a klepání do taktu.

Brumla je prostě natolik jiný, že jej přísný vládce národa tučňáků, stařešina Noe (Hugo Weaving), nadobro vyloučí z komunity. Náš hrdina se poprvé v životě dostane mimo domov a v dálavách se setkává s věru podivnými brachy, kteří sice tučňáky bezesporu jsou, ale vůbec tak nevypadají - Adelie Amigos pod vedením zkušeného Ramona (Robin Williams) - jimž se Mumbleovy “správňácké” pohyby zalíbí natolik, že mu nabídnou spolupráci. V zemi Adeliů vyhledá Mumble radu moudrého guru Lovelacea (opět Robin Williams), rozčepýřeného skákavého tučňáka, který vám za jediný oblázek zodpoví jakoukoliv životní otázku. Společně s Lovelacem a partou Amigos se Mumble vydává přes širé ledové pustiny vstříc mnoha dobrodružstvím, aby při nich zjistil, že svým zvláštním darem může změnit svět o kousek k lepšímu.