Hamlet
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, romantický, kriminální
Délka:
242 min
Země:
USA/Velká Británie, 1996
Ve filmové adaptaci slavné Shakespearovy tragédie září pod taktovkou Kennetha Branagha mnoho skvělých herců. Příběh dánského prince Hamleta byl nominován na čtyři Oscary. Hamlet (Kenneth Branagh) se vrací domů a dostává smutnou zprávu, jeho otec,...

Popis

Ve filmové adaptaci slavné Shakespearovy tragédie září pod taktovkou Kennetha Branagha mnoho skvělých herců. Příběh dánského prince Hamleta byl nominován na čtyři Oscary.

Hamlet (Kenneth Branagh) se vrací domů a dostává smutnou zprávu, jeho otec, král, nedávno zemřel. A co hůř, jeho matka Gertrude (Julie Christie) se už stihla znovu provdat. Jejím novým manželem a králem je jeho vlastní strýc, Claudius (Derek Jacobi). Princ je šokován a truchlí. Náhle ho navštíví duch jeho otce (Brian Blessed), který tvrdí, že ho zavraždil Claudius. Duch od mladého prince požaduje, aby se za něj pomstil. Hamlet si však nejprve musí vše srovnat v hlavě. Je příběh, který mu vyprávělo ono zjevení, pravdivý? Měl by splnit přání otcova ducha a pomstít se? Takové rozhodnutí není jednoduché, mohl by totiž zničit nejen svou milovanou Ophelii (Kate Winslet), ale i celou rodinu a království, které má zdědit.