Nový seriál HBO z dílny spisovatelky, herečky a režisérky Leny Dunhamové sleduje osudy skupiny dívek, kterým je lehce přes dvacet, žijí v New Yorku, mají dostudováno a nyní se snaží dát svému životu nějaký směr.Hannah před dvěma lety dokončila...

Popis

Nový seriál HBO z dílny spisovatelky, herečky a režisérky Leny Dunhamové sleduje osudy skupiny dívek, kterým je lehce přes dvacet, žijí v New Yorku, mají dostudováno a nyní se snaží dát svému životu nějaký směr.

Hannah před dvěma lety dokončila školu humanitních věd a je přesvědčená, že má talent a schopnosti, aby se stala úspěšnou spisovatelkou. Ačkoliv ještě téměř nezačala psát svou knihu života (nejdříve ji musí prožít), rodiče jí bez milosti odstřihly od přísunu peněz. Další komplikací je pro Hannah neopětovaná vášeň k excentrickému herci Adamovi, se kterým má občas sex (když se obtěžuje odpovědět jí na esemesku). Nájem a další nezaplacené účty se začnou nebezpečně hromadit, Hannah se však naštěstí může opřít o svou spolubydlící a nejlepší kamarádku Marnie. Ta má skutečnou práci v umělecké galerii a dokonce i opravdového přítele. Ve městě se objeví jejich krásná kamarádka Jessa z Velké Británie, jež procestovala tolik různých zemí, jako měla milostných románků. Jessa se nastěhuje ke své naivní sestřenici Shoshanně, která by nejraději žila, jako v seriálu Sex ve městě. Během desetidílné první řady GIRLS, se všechny čtyři mladé dámy snaží zjistit, co doopravdy chtějí – od života, od mužů, od sebe samých i navzájem. Odpovědi nejsou vždy jasné ani jednoduché, ale jejich hledání je velice kontaktní a neskutečně zábavné.

Epizoda 1:
Čtyřiadvacetiletá Hannah žije v New Yorku a chce se stát úspěšnou spisovatelkou, kterou nepříjemně překvapí, když jí rodiče znenadání odříznou od zdroje příjmů. Následně ji vyhodí z neplacené počáteční praxe, a tak nešťastná Hannah hledá útěchu u Adama. S tímhle excentrickým hercem občas spí, tedy když se obtěžuje reagovat na její esemesky. Hannina spolubydlící a nejlepší kamarádka Marnie pořádá večeři pro jejich bohémskou přítelkyni Jessu. Zcestovalá britka se právě vrátila do New Yorku bůhví odkud a nastěhovala se ke své mladší sestřenici Shoshanně, posedlé seriálem Sex ve městě.

Epizoda 2:
Když Hannah zjistí, že Adam patrně není monogamní, odhalí v sobě fobii z AIDS, vyvolanou filmem Forest Gump. Marnie si odmítá přiznat, že se se svým dlouhodobým přítelem Charliem nudí (a po sexuální stránce jí začíná být odporný). Jessa se vyhýbá návštěvě ženské kliniky, který puntičkářsky naplánovala Marnie. A Shoshanna přizná pokořující tajemství.

Epizoda 3:
Hannah se setká se svou někdejší láskou z vysoké, aby zjistila, jak se nakazila papilomavirem a dozví se mnohem víc. Marniin šéf z umělecké galerie jí představí nafoukanému umělci, který vzbudí její zájem. A Jessa se předvede coby chůva.

Epizoda 4:
Adam pošle Hannah sexualní zprávu, která jí vytočí a šéf Hannah začíná být nedůtklivý vůči její práci. Shoshanna to dá znovu dohromady s klukem, jehož poznala při jednom kempování. Jessa šílí při pohledu na své účty. A Roy s Charliem slídí kolem bytu dívek.

Epizoda 5:
Jessa Hannah poradí, aby svůj příběh nabídla svému šéfovi. Postupně se vzdaluje Adamovi, jenž má jiné představy o jejich vztahu. Marnie a Charlie hodnotí svůj vztah a Jessa je odhodlána dobýt svého ex.

Epizoda 6:
Rodiče Hannah letí zpět do Michiganu, aby oslavili jejich třicetileté výročí svatby. Doufají, že se k nim jejich dcera připojí, ovšem ta bude mít své vlastní rande. Setká se také znovu se svými spolužáky ze střední, kteří truchlí nad tragickou událostí.

Epizoda 7:
Na nejlepší party všech dob v Brooklynském Bushwicku si Hannah všimne Adamovy nejcharakterističtější vlastnosti (mimo uší). Poté, co Marnie spatří Charlieho, je absolutně mimo sebe (a otravuje ostatní). Jessa škádlí tajemného neznámého, který jí posílá SMS a Ray se stane Shoshanniným duchovním vůdcem.

Epizoda 8:
Hannah se odváží vstoupit hlouběji do Adamova světa, v dobrém i zlém. Čerstvě nezaměstnaná Jessa spolu s Marnie se nečekaně sblíží. Seznámí se se starým mládencem (Chris O’Dowd), který rozhodně není tím, kým se zdá.

Epizoda 9:
Kvůli zpoždění s placením nájmu a rozčilená literárním úspěchem své bývalé spolužačky (Jenny Slate), začne Hannah pracovat v kavárně Grumpy Café. Uspořádá tam čtení a pozve svého bývalého profesora (Michael Imperioli). Marnie má pocit, že podporovat Hannah finančně i emocionálně je velmi náročné. Jessu konfrontuje její bývalá šéfka (Katherine Hahn) a Shoshanna se chystá na velmi netradiční rande.

Epizoda 10:
Finále první řady seriálu. Hannah začíná pochybovat o svém vztahu s Adamem; Jessa pořádá mysteriózní party, na které se Marnie seznámí se svým volnomyšlenkářským já a Shoshannina jedinečnost konečně sklízí ovoce.