Boj o život
Typ:
film
Žánr:
drama, tv film
Délka:
95 min
Motto:
Šestiletá dcera Bernarda a Shirley má silnou epilepsii. Nadějí by mohl být nový lék, který byl povolen zatím jen v Anglii.
Země:
USA, 1987
Ve svém televizním debutu ztvárnil Jerry Lewis doktora Abramse, očního lékaře z Ohia, jehož milovaná šestiletá dcera (Jaclyn Bernstein) začne trpět vzácnou formou epilepsie. Tradiční způsoby, jak její záchvaty udržet pod kontrolou, selhávají,...

Popis

Ve svém televizním debutu ztvárnil Jerry Lewis doktora Abramse, očního lékaře z Ohia, jehož milovaná šestiletá dcera (Jaclyn Bernstein) začne trpět vzácnou formou epilepsie. Tradiční způsoby, jak její záchvaty udržet pod kontrolou, selhávají, což má značný dopad na Abramsovo manželství (jeho manželku ztělesnila Patty Duke Astin). Manželé se později dozvídají o nepříliš známém léku, valporátu sodném, který dokázal pomoci epileptikům v Británii. Daný lék ovšem zatím nebyl schválen k použití ve Spojených státech, Abramsovi proto tím, že se snaží pomoci své dceři od bolesti, vlastně porušují zákon. Obrátí se i na média, aby na federální úřad vyvinuli co největší tlak. Jádro scénáře Scotta Nisora a Toma Nesiho, který vychází ze skutečných událostí, pak tvoří kauza, která následuje. Jerry Lewis ve snímku exceluje v neobvyklé dramatické roli; v roli objevitele zázračného léku se pak objevuje Barry Morse.