Krásná Fatmagul
Typ:
seriál
Žánr:
drama, romantický, telenovela
Délka:
50 min
Motto:
I když vás život srazí na kolena, rozbije na marné kousky a ztratíte úplně všechno ... Nikdy se nevzdávejte naděje na štěstí a lásku!
Země:
Turecko, 2010
Půvabná Fatmagül (Beren Saat) žije v malém přímořském městečku u svého dobráckého a milého, ale duševně bohužel trošku zaostalého bratra Rahmiho (Bülent Seyran) a jeho příšerné manželky Mukaddes (Esra Dermancıoğlu), která si pro peníze nechá i...

Popis

Půvabná Fatmagül (Beren Saat) žije v malém přímořském městečku u svého dobráckého a milého, ale duševně bohužel trošku zaostalého bratra Rahmiho (Bülent Seyran) a jeho příšerné manželky Mukaddes (Esra Dermancıoğlu), která si pro peníze nechá i koleno vrtat a neštítí se žádné špinavosti, pokud je to přinese nějaké výhody ... Fatmagül se už nemůže dočkat dne, kdy se konečně vydá za svého dlouholetého přítele, rybáře Mustafy (Fırat Çelik), jehož miluje v podstatě už od dětských let - pokud vše dobře půjde, svatba bude už o pár týdnů.

Ve stejném městě žije i přitažlivý mladý kovář Kerim (Engin Akyürek). Když byl ještě malý chlapec, jeho otec se zamiloval do jiné ženy a opustil Kerima i jeho mámu, kterou toto ponížení zcela zlomilo a sáhla si na život! Po její sebevraždě se ubohého chlapce ujala místní bylinkářka Meryem (Sumru Yavrucuk) - jejíž však nikdo neřekne jinak, než Ebe Nine (stejně volali již její mámu i babičku) - a vychovala ho jako vlastního syna. Jenže jejich šťastný a klidný dosavadní život se už zanedlouho dramaticky změní v důsledku nepředstavitelné tragédie ...

Tak jako každé léto i letos se Kerim velmi těší na návrat svých kamarádů z dětství Selima (Engin Öztürk), Erdoğana (Kaan Taşaner) a Vurala (Buğra Gülsoy), kteří, na rozdíl od něj, pocházejí z bohatých rodin. Studium a práce je mezitím zavlály do velkoměst a domů se vracejí opravdu jen velmi zřídka. Tentokrát je zpět přivedla místní společenská událost roku - Selimove zásnuby s krásnou Meltem (Seda Güven).

Naneštěstí však během snoubenecké párty a po ní přátelé zkonzumují příliš mnoho alkoholu, který z nich v kombinaci s drogami udělá zvěře! A tak když nad ránem na pláži při pobřeží natrefí na něžnou Fatmagül, která sem přišla vyprovodit snoubence Mustafu odcházejícího na moře, zcela nad sebou ztratí kontrolu a to, co mělo být neškodným žertem a postrašením se změní na noční můru, která je všechny bude navěky strašit ve snech i při plném vědomí - Selim, Erdoğan a Vural totiž ubohou Fatmagül jeden po druhém brutálně znásilní! A přestože nešťastná dívka jejich běsnění jakýmsi zázrakem přežije, její život se rozbije na kusy, které již nikdo nikdy nedokáže slepit. Když se totiž o její potupě dozví Mustafa, smutek a hněv v něm probudí to nejhorší, a tak místo toho, aby jí byl v těžkých chvílích oporou a zachoval sa jako chlap... Se s ní rozejde.

Aby hanbu svých tří povedených potomků zametli pořádně hluboko pod koberec, přitlačí jejich neodpustitelným hříchem otřeseni rodiče na ubohého Kerima, aby celou vinu za to, co se přihodilo Fatmagül, vzal na sebe a oženil se s ní. A ačkoli on jediný se vůči ní nijak neprovinil - tedy pokud nepočítáme to, že byl v takovém hlubokém šoku z toho, čeho svědkem se tu osudnou noc stal, že své takzvané přátelé nezastavil - ani Fatmagül, ani sám Kerim to ani netuší! Ona totiž krátce na to, jak ho viděla sklánět se nad sebou, upadla do bezvědomí, a tak si myslí, že ji znásilnil i on - a on si zase kvůli účinkům drogy, na kterou ho "kamarádi" namluvili, tu část noci vůbec nepamatuje! Má vůbec byť jen mizivou šanci přesvědčit někdy svou nenávistí sršící a po pomstě toužící manželku o své nevině? Inu, to je ve hvězdách - stejně jako to, zda skuteční viníci dokážou se svým hříchem žít, jakoby se nikdy nebyl stal, nebo otázka, zda je možné, aby spolu Kerim a Fatmagül za takových okolností vůbec žili nebo aby... Do hry navzdory všemu nakonec přece jen vstoupila láska!?