Fantom v Monte Carlu
Typ:
film
Žánr:
drama, tv film
Délka:
100 min
Země:
USA/Anglie/Itálie/Rakousko, 1990
Stárnoucí hraběnka Emilie se rozhodne od základu změnit svůj život. Prodá svůj dům v Paříži, navštíví v klášteře neteř Mistral a nabídne jí nový domov. Obě zanedlouho odjíždějí do Monte Carla. Na žádost hraběnky se zde ubytují pod jinými jmény....

Popis

Stárnoucí hraběnka Emilie se rozhodne od základu změnit svůj život. Prodá svůj dům v Paříži, navštíví v klášteře neteř Mistral a nabídne jí nový domov. Obě zanedlouho odjíždějí do Monte Carla. Na žádost hraběnky se zde ubytují pod jinými jmény. Mistral to sice překvapí, ale je ráda, že ji tetička vzala z kláštera, a raději moc nevyzvídá. Za pár dní má již úplně jiné starosti. Zamiluje se totiž do mladého lorda Roberta Stansforda. Emilie jí však vyhlédne jiného nápadníka _ mladého prince Mikuláše, který dívku okamžitě požádá o ruku. Vše navíc zkomplikuje příjezd bývalého hraběnčina důvěrníka, jenž může odhalit její temnou minulost... Další romantické dobrodružství natočené na motivy jednoho z mnoha podobně laděných románů Barbary Cartlandové. Snímek se podobně jako film Dáma a lupič může pochlubit nezvykle hvězdným hereckým obsazením. V hlavních rolích opět zazáří Lysette Anthony a Oliver Reed.

V dalších rolích se objeví Sarah Miles (Jed, Hluboký spánek, Báječní muži na létajících strojích), Christopher Plummer (Vlk, Star Trek 6, Malcom X), Samantha Eggar (Dr. Dolittle, Sběratel, Broad), Fiona Fullerton (Tajnmý život Iana Fleminga, Pohled na vraždu, Lidský faktor), Marcus Gilbert (Rambo 3, Biggles), Ron Moody (Oliver!, Myš na měsíci, David Copperfield), Jolyon Baker či představitel jednoho z nezapomenutelných Profesionálů Lewis Collins aj.