Falešné obvinění je televizní adaptace stejnojmenného románu Alana Jacobsona, úspěšného amerického spisovatele, který je zároveň expertem pro soudní přelíčení ve státu Kaliformnia. Scénář na motivy poutavého příběhu, který odhaluje mnohá úskalí...

Popis

Falešné obvinění je televizní adaptace stejnojmenného románu Alana Jacobsona, úspěšného amerického spisovatele, který je zároveň expertem pro soudní přelíčení ve státu Kaliformnia. Scénář na motivy poutavého příběhu, který odhaluje mnohá úskalí právního systému, napsal pro Centrum dramatické tvorby přední český scenárista Jiří Hubač. Režie se ujal zkušený Zdeněk Zelenka.

Phillip Madison má šťastnou rodinu i rozsáhlou lékařskou praxi s pověstí jednoho z nejlepších chirurgů. V jeho takřka idylickém životě se však najednou objeví nepřítel. Je to Brittany Hardingová, mladá žena s agresivními sklony, která získala místo v jeho charitativní nadaci. Byla však propuštěna pro arogantní chování a všemožně usiluje o pomstu. Pokusí se Madisona vydírat, obviní ho ze znásilnění a rozvrátí jeho manželství. Posléze je lékař obžalován za dvojnásobné ublížení na zdraví dvou náhodných chodců s následkem srmti. Vyšetřování a následný soudní proces krutě poznamenají Madisonovu profesní kariéru a do té doby šťastné rodinné zázemí.