Bowen (Dennis Quaid), který je uznávaným rytířem Starého žádu, se vám představí v hlavní roli tohoto dobrodružného pohádkového příběhu plného kouzel, humoru a fantastických efektů. Jeho žák, princ Einon (David Thewlis), se stane králem, který...

Popis

Bowen (Dennis Quaid), který je uznávaným rytířem Starého žádu, se vám představí v hlavní roli tohoto dobrodružného pohádkového příběhu plného kouzel, humoru a fantastických efektů.

Jeho žák, princ Einon (David Thewlis), se stane králem, který je však ještě krutější, než byl jeho otec. Protože Bowen věří, že je jeho povaha dána mocným drakem, rozhodne se ho zničit. Na své cestě za odplatou potká draka jménem "Draco" (svůj hlas mu propujčil Sean Connery), který je silný, mocný a navíc má lidský rozum. Brzy se však to, co začalo soubojem na život a na smrt, mění na přátelství, které změní tvář středověkého světa.

  Všechny exteriérové a ataliérové scény se natáčely na Slovensku ve spolupráci se slovenskými filmaři, ve filmu uvidíte i populární herečku Evu Vejmělkovou jako holku Lorda Feltona (Jason Isaacs).