Doktor Mathias Hellberg slouží jako lékař v turisty hojně navštěvované oblasti Gardského jezera. Před několika lety se přestěhoval z Německa do Itálie, aby si v Gardasee otevřel novou praxi. Jeho pacienty se stali nejen němečtí rekreanti, kteří...

Popis

Doktor Mathias Hellberg slouží jako lékař v turisty hojně navštěvované oblasti Gardského jezera. Před několika lety se přestěhoval z Německa do Itálie, aby si v Gardasee otevřel novou praxi. Jeho pacienty se stali nejen němečtí rekreanti, kteří zaplavují kraj během turistické sezóny, ale postupně také místní obyvatelé.

Právě v tuto dobu je to na jedné straně nadšená sportovkyně Lena, která místo toho, aby ležela v posteli, jde surfovat se svým přítelem, který se stále ještě nevyrovnal se smrtí své dřívější partnerky, nebo například malá Lucy, která bojuje s velmi těžkou chřipkou. Kromě obvyklých lékařských zákroků a ošetřování zraněných surfařů, poskytuje doktor Hellberg občas svým pacientům i pomoc po lékařské stránce ne tak obvyklou. Například starý pan Giorgio Gambetta má potíže se srdcem a potřebuje jít do nemocnice.

Jenže to by se neměl kdo postarat o jeho malého vnuka Lucu, jehož rodiče tragicky zahynuli při dopravní nehodě. A tak si nakonec malého chlapce vezme k sobě doktor Hellberg a obětavě se o něj stará, zatímco je děda v nemocnici. Je jisté, že když se s takovou péčí stará o své pacienty, na soukromý život už mu příliš mnoho času nezbývá. To by ovšem doktor Hellberg rád změnil, zejména od chvíle, kdy se objeví nová manažerka hotelu Villa Alba, jeho kamarádka z mládí Bettina Stahl. Už kdysi ji miloval a jak se zdá jeho láska stále ještě trvá. Vypadá to, že tentokrát by mohl být úspěšnější než před lety.

Jejich vztah se pomalu rozvíjí, ale právě když to začíná vypadat nadějně, situace se zkomplikuje. Když ho totiž pracovní potíže nutí obětovat další část soukromého života, dojde k nedorozumění, které ohrozí jeho vztah s Bettinou. Nyní stojí doktor Hellberg před osudovým rozhodnutím. Musí se rozhodnout mezi prací a láskou, o kterou musí začít bojovat.