Doktor Robert Schaller už měl plné zuby stresující jednotvárnosti své chirurgické praxe v jedné velké německé klinice a rozhodl se splnit si svůj dávný sen. Nechal za sebou velkoměsto i s jeho shonem a vydal se na ostrov Korfu, kde si vybudoval...

Popis

Doktor Robert Schaller už měl plné zuby stresující jednotvárnosti své chirurgické praxe v jedné velké německé klinice a rozhodl se splnit si svůj dávný sen. Nechal za sebou velkoměsto i s jeho shonem a vydal se na ostrov Korfu, kde si vybudoval novou praxi. Nyní tedy žije ve vysněném dovolenkovém ráji jako ve všech ohledech respektovaný prázdninový lékař s dobře prosperující praxí. A za pár dnů by se měl oženit se svou pohlednou a temperamentní řeckou snoubenkou Marií, uznávanou odbornicí na historii umění.

V době, kdy na ostrov přijíždí z Německa jeho dobrý přítel a bývalý kolega z kliniky dr. Jens Knipp, který má být na svatbě jeho svědkem, dorazí také Johanna Werner se svou hezkou dcerou Lisou. Ubytují se právě ve stejném hotelu, kde má Robert svou praxi. Johanna tu chce s dcerou oslavit její osmnácté narozeniny a pomoci ji alespoň trochu zapomenout na smrt jejího milovaného otce před třemi měsíci. Současně však sama vyhledá Roberta, se kterým měla před lety krátký bouřlivý milostný románek. Vyjde najevo to, co pečlivě tajila před Lisou, manželem i Robertem. Totiž, že Lisa je ve skutečnosti Robertovou dcerou. Při osmnáctých narozeninách dcery jim to chce oběma přiznat a doufá, že pokud jde o Roberta, bude to víc než jen milé shledání po letech. Robert je šokován a nedokáže se s novou situací srovnat.

Také nechce ztratit Marii, a proto před ní tuto informaci zatají. Jenže Marie se pravdu přece jen dozví a její důvěra v Roberta je otřesena. Rozhodne se ho opustit a navždy odejít z Korfu. Zatímco Robert se marně snaží vyrovnat s rolí otce, jeho přítel Jens se Marii marně pokouší rozmluvit její rozhodnutí. Teprve Lisin životu nebezpečný úraz pomůže Robertovi najít řešení, i když se zdá, že pro něj a pro Marii, která už je na cestě k trajektu, je už příliš pozdě.