Clifford je profesor anglistiky na Monroeově univerzitě. Je to příkladný mladý muž, který se každý den věnuje závodní chůzi. Při jednom z tréninků jej obdivují čtyři lehké dívky - i se svým pasákem Walkerem. Ten má zrovna potíže. Utratil peníze,...

Popis

Clifford je profesor anglistiky na Monroeově univerzitě. Je to příkladný mladý muž, který se každý den věnuje závodní chůzi. Při jednom z tréninků jej obdivují čtyři lehké dívky - i se svým pasákem Walkerem. Ten má zrovna potíže. Utratil peníze, které po něm chce energická kuplířka zvaná Máma, která je se svými holohlavými ostrými hochy postrachem města. Walker ví, že mu jde o krk. Peníze nemá, a tak si rychle vymyslí, že získal společníka - neobyčejného tvrďáka doktora Detroita. Ten mu určitě k penězům dopomůže, aby mu Máma nezabavila jeho „živnost“, čímž vyhrožovala. Napadne ho, že Clifford by byl na roli doktora Detroita ideální. Vypadá totiž poněkud hloupě a určitě se nebude bránit jeho návrhu. Když jej pak uvidí v indické restauraci, ihned ho pozve ke stolu. Jeho ovečky Karen, Monika, Jasmina a Thelma Clifforda patřičně „upraví“ a Walker mu nabídne, aby se stal jeho společníkem v „zábavním průmyslu“.

Společensky bujarý Clifford nakonec souhlasí. Ráno se vrací domů s těžkou hlavou a už musí běžet na přednášku. Jenže… Walker se tiše vypaří do vzdálené exotické země a je nutné, aby se Clifford ihned ujal role drsňáka Detroita. Dívky jsou neodbytné, volají mu na univerzitu, posílají pro něj řidiče. Teprve teď se Clifford dozvídá, že dívky nepůsobí v zábavním průmyslu, ale jsou to docela obyčejné prostitutky. Nakonec s těžkým srdcem přislíbí pomoc. Ostatně - už se po něm shání Máma, která se s ním chce sejít.