Dejte mi pokoj!
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
79 min
Motto:
Já že jsem sobec?
Země:
Francie, 2015
Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby, potkalo nečekané štěstí. Na bleším trhu objevil vzácnou gramodesku – první album muzikanta Neila Youarta, které se jmenuje „Me, myself and I“. A od té chvíle touží Michel po jediném: v naprostém tichu,...

Popis

Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby, potkalo nečekané štěstí. Na bleším trhu objevil vzácnou gramodesku – první album muzikanta Neila Youarta, které se jmenuje „Me, myself and I“. A od té chvíle touží Michel po jediném: v naprostém tichu, klidu, samotě a domácí pohodě si vychutnat tento hudební klenot. Jenže, v tom okamžiku, kdy už pomalu zasouvá jehlu gramofonu do drážky této vzácné gramodesky, se celý svět a snad i všichni jeho obyvatelé proti němu spiknou. Ať už se jedná o nečekanou návštěvu syna, kutilské bušení souseda, lomození uklízečky, urputné vyzvánění telefonu nebo poněkud dramatičtější obvinění z nevěry ze strany manželky či příchod jeho milenky. A jako třešnička na dortu se v domě koná tradiční oslava nazvaná Sousedský den. Michel musí nasadit do boje všechnu svou energii, lstivost i mazanost. Jen proto, aby získal svou vytouženou hodinku klidu. Dokáže to? Nebo se jeho tak nadějně započatý den změní v noční můru?

V hlavní roli francouzské komedie Dejte mi pokoj!, natočené podle populární divadelní hry, předvádí své herecké a především komediální umění Christian Clavier, kterého si můžete pamatovat například z tak úspěšných komedií jako jsou Co jsme komu udělali?, Návštěvníci nebo Asterix a Obelix. A jeden milión francouzských diváků dokazuje, že ani tentokrát své publikum rozhodně nezklamal.