Jedna z méně známých komedií nejoblíbenější předválečné hvězdy českého filmu a nedostižné představitelky rozpustilých uličnic Věry Ferbasové. Máňa Nováčková je dívka, která má sehrát hlavní roli v grandiózním podvůdku, režírovaném Helenou...

Popis

Jedna z méně známých komedií nejoblíbenější předválečné hvězdy českého filmu a nedostižné představitelky rozpustilých uličnic Věry Ferbasové. Máňa Nováčková je dívka, která má sehrát hlavní roli v grandiózním podvůdku, režírovaném Helenou Strnadovou a její tetou, za účelem vytrestání Čechoameričana profesora Johnyho Nováka, který Helenu před osmnácti lety opustil. Ten se právě vrátil do vlasti, ujal se dědictví po otci a zjistil, že otec zadržoval dopisy od jeho lásky Heleny, ale posílal její tetě peníze na Heleninu dceru.

Teta si však dítě vymyslela, aby Johnyho přiměla k návratu, což se nikdy nestalo, protože Johny se o něm nikdy nedověděl. Nyní se rozhodne bývalou lásku s dcerou navštívit a teta s pomocí Heleny zorganizuje pomstu v podobě členů ochotnického spolku, kteří mají představovat Heleniny ctitele. A tady vstupuje na scénu energická Máňa Nováčková, která se má zhostit role neexistující dcery. Současně s ní vstupuje na scénu také dlouhá řada komplikací a lásek, které zamotanou situaci ještě více zaplétají.