Da Vinciho případy
Typ:
film
Žánr:
drama, mystery, kriminální
Délka:
44 min
Motto:
Drsný obrázek života v centru města, kde chudoba, prostituce a drogy patří ke každodenní realitě.
Země:
Kanada, 1998
Kriminalisté z oddělení vražd, patologové a soudní znalci v oboru lékařství jsou každým okamžikem konfrontováni s temným světem vancouverského podsvětí. Jejich posláním je řešit případy vražd, ať se jeví jako nehoda, nadpřirozeno nebo jednoduše...

Popis

Kriminalisté z oddělení vražd, patologové a soudní znalci v oboru lékařství jsou každým okamžikem konfrontováni s temným světem vancouverského podsvětí. Jejich posláním je řešit případy vražd, ať se jeví jako nehoda, nadpřirozeno nebo jednoduše jako podezřelé úmrtí. Jejich práce je nutně zavádí do nejtemnějších koutů nočního velkoměsta, do nitra lidské zloby zhmotňující se v postranních ulicích, ztemnělých parcích a zapadlých ložnicích. V časech dobrých i zlých sdílejí svou vášeň pro těžkou práci, kterou si dobrovolně vybrali, s nadějí hledí do budoucnosti a možná každý svou troškou přispívá k lepšímu světu. Osou a stálicí v tomto vrtkavém mikrosvětě je charismatický a kontroverzní vyšetřovatel Dominic Da Vinci (Nicholas Campbell), sám s těkavou a neposednou povahou, která pro ostatní představuje kotvící bod v bouři nejistoty.

Da Vinci je muž s bohatou minulostí, jež se dokázal nejvíce naučit z vlastních chyb a selhání, aby se stal skutečným znalcem lidských slabostí a pokušení. Jako bývalý policista z protidrogového oddělení dokonale rozumí životu na ulici a zná ústupky, které policisté občas musí učinit. A jako bývalý manžel patoložky ví, že tělo, ze kterého vyprchal život, nemůže povědět vše o svém skonu. Se svými kolegy sdílí černý humor, který jejich práci dělá snesitelnější, a vášeň, jež jim nedovolí polevit v odhalování zločinu. Da Vinciho neúprosné tempo a tvrdohlavý přímočarý přístup mu vedle celé řady příznivců vysloužil i nemálo zapřísáhlých odpůrců a nepřátel.

V seriálu dále hrají ALEX DIAKUN (soudní vyšetřovatel Chick Savoy), KIM HAWTHORNE (detektivka Rose Williams), SULEKA MATHEW (Dr. Sunny Ramen), GERARD PLUNKETT (ohledávač mrtvol Bob Kelly), SARAH-JANE REDMOND (seržantka Sheila Kurtz), DONNELLY RHODES (detektiv Leo Shannon), SARAH STRANGE (Helen), VENUS TERZO (detektiv Angela Kosmo) a IAN TRACEY (detektiv Mick Leary).