Cesta slávy
Typ:
seriál
Žánr:
historický, drama, životopisný, romantický, válečný
Délka:
60 min
Země:
Mexiko, 1987
Mexickou telenovelu Cesta slávy vysílal televizní kanál OK3 během roku 1991. Vyprávěla příběh romantické lásky na pozadí dramatických událostí mexické revoluce 1911-1940. Jednalo se o klasickou zápletku dvou zamilovaných, které rozdělují...

Popis

Mexickou telenovelu Cesta slávy vysílal televizní kanál OK3 během roku 1991. Vyprávěla příběh romantické lásky na pozadí dramatických událostí mexické revoluce 1911-1940. Jednalo se o klasickou zápletku dvou zamilovaných, které rozdělují především společenské poměry a jejich původ... V telenovele vystupovali četné historické osobnosti mexických dějin jako Emiliano Zapata, Venustiano Carranza, Alvaro Obregón, Adolfo Huerta, Diego Rivera ale i Lev Trockij a další.

V hlavních rolích jsme mohli vidět významné mexické herce Ignacia Lopez Tarsa, známého z Buňuelovy mexické filmové tvorby 50. let nebo Blancu Sanchéz. V seriálu debutoval známý mexický herec a model Ricardo Chavez. Tato telenovela vůbec poprvé představila českému a slovenskému divákovi žánr nazývaný v latinskoamerickém světě "telenovela" a v anglosaském světě "soap opera".