Cesta k ráji
Typ:
film
Žánr:
drama, sportovní
Délka:
107 min
Země:
USA, 1978
Cosmo, Victor a Lenny jsou bratři a žijí v chudobě ve vykřičené newyorské čtvrti. Je těsně po válce, z níž se Lenny vrátil nejen s medailí, ale i jako invalida. Pracuje v pohřební službě. Lehce opožděný Victor již od dvanácti dodává do domácností...

Popis

Cosmo, Victor a Lenny jsou bratři a žijí v chudobě ve vykřičené newyorské čtvrti. Je těsně po válce, z níž se Lenny vrátil nejen s medailí, ale i jako invalida. Pracuje v pohřební službě. Lehce opožděný Victor již od dvanácti dodává do domácností těžké bloky ledu a šetří na hausbót v New Jersey, kde by chtěl žít s přítelkyní Susan. Velkohubý, ale citlivý Cosmo se živí žebrotou. Stále ale přemýšlejí, jak by si přišli na větší peníze. V baru U Melouna se bratři setkají s majitelem a wrestlingovým zápasníkem Frankiem Bucharem. Cosma se vsadí, že Victor nad Frankiem zvítězí v páce. A vyhraje! Brzy navštíví podnik Cesta k ráji, kde se hosté mohou utkat s profesionálním wrestlerem jménem Big Glory. Victor jde do ringu, opět triumfuje a získá sto dolarů. Cosmo bratra přemlouvá, aby si vydělával wrestlingem.

Zajdou za Big Glorym, který jim řekne, že Victor hlavně potřebuje manažera, kterému může věřit. Cosmo by ho rád dělal, ale Victor si zvolí Lennyho. Victorova hvězda stoupá. Lenny se změní v tvrdého byznysmena a nutí bratra zápasit i o Štědrém večeru. Cosmo si vyrazí s Big Glorym, který mu prozradí, že vlastně nikdy nic nevydělal, protože zápasil jen za byt a stravu. Pak nešťastný zápasník spáchá sebevraždu...

Pod vlivem této události řekne Cosmo Victorovi, že musí s wrestlingem přestat, Lenny však oponuje, že z Victora se stala hvězda a chce mu smluvit další zápas s Frankiem Bucharem za tisíc dolarů.

Victor, který vidí jen splnění svého snu, souhlasí. Když se od Lennyho dozví, že dosud vydělal devět tisíc dolarů, celou sumu na zápas vsadí. Lenny má strach, že když Victor prohraje, budou zase chudí jako dřív. Cosmo se ale víc obává o Victorův život, protože Frankie Buchar je lidská mlátička.