Bling Ring: Jako VIPky
Typ:
film
Žánr:
drama, kriminální
Délka:
90 min
Motto:
Aby se dotkli hvězd, vloupali se do jejich domů
Země:
USA, 2013
Když celebrity nejsou doma, oni jdou na návštěvu. Parta školáků z Hollywoodu, která si říká Bling Ring, u dveří nikdy nezvoní a baví se tím, že vykrádá domy slavných lidí. Vyzkoušet si Laboutinky Paris Hilton, Channel Mirandy Kerr nebo uspořádat...

Popis

Když celebrity nejsou doma, oni jdou na návštěvu. Parta školáků z Hollywoodu, která si říká Bling Ring, u dveří nikdy nezvoní a baví se tím, že vykrádá domy slavných lidí. Vyzkoušet si Laboutinky Paris Hilton, Channel Mirandy Kerr nebo uspořádat mejdan v luxusním bytě Lindsay Lohan? Samozřejmě! Jednu členku partičky, která si z v domech slavných užije večírek a pak si z nich odváží hromady značkového oblečení, hraje neobvykle hříšná Emma Watson.  

Celebrity - jsou slavné, jsou sexy, ve svých dokonalých outfitech vypadají naprosto božsky. Tenagerky Rebecca, Nicki, Chloe a Sam jsou kamarádky z lepších rodin a Hollywoodské hvězdy milují. Vesměs mají vše, na co si vzpomenou, mají ale i velkou touhu se pobavit. A bez zábran. Když k nim do školy nastoupí Marc, jehož tatínek pracuje u filmové distribuce, začne teprve ta parádní jízda. Společně vyrážejí na noční tahy do bytů Hollywoodských celebrit a to rozhodně ne pouze na exkurzi! – V kradených autech si odvážejí hory značkových kousků, ve kterých ohromují na párty. Jak dlouho si ale budou bezstarostně užívat, než spadne klec?

Ještě nedávno zářila Emma Watson jako šprtka Hermiona v kultovním Harry Potterovi, ale časům hodné školačky už dávno odzvonilo. Nyní se nám představuje ve zcela jiném světle, jako provokativní, nekompromisní Nicky. Jak říká režisérka filmu Sofia Coppola, Emu potkala v New Yorku a díky jejímu anglickému přízvuku, něžnému vzezření, které jsou tak odlišné od postavy Nicky, si ji v roli nedokázala představit. Emma ale roli zvládla excelentně. „Chtěla jsem se už odprostit od Hermiony, chci hrát různé role, které mě mohou utvářet jako herečku, Nicki pro mě byla právě taková příležitost“, říká Emma Watson.

Oscarová režisérka Sofia Coppola (Ztraceno v překladu, Smrt panen, Marie Antoinetta) se nechala inspirovat skutečným příběhem, kdy skupinka teenagerů, sama sebe označujících se jako „Bling Ring“, posedlých světem celebrit a módy, vykrádala byty Hollywoodských hvězd a z jejich bytů si odnesla trofeje celkem v hodnotě přes 3 milióny dolarů. Sofia nám nabízí pohled do jejich naivního vidění světa, kde se nevinná touha vymkne kontrole.